Ezt az étolajat választották az északi félteke legjobb olívaolajának

A koperi székhelyű Vanja Dujc már több nemzetköz elismerést is elnyert.

Forrás: MTI2021. 03. 01. 8:18
null
Egy szlovén étolajat választottak az északi félteke legjobb olívaolajának Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vanja szlovén étolajat választották az északi félteke legjobb olívaolajának az Olio Nuovo rangos nemzetközi olívaolaj-versenyen Párizsban.

A terméket az isztriai Vanja Dujc állítja elő Malija tengerparti faluban lévő, 1984 óta működő birtokán, ahol mintegy 1200 olajfa évi 3300 liter olívaolajat ad.

Az étolajipari szakértőkből és elismert konyhafőnökökből álló zsűri értékelése szerint a Vanja Dujc által termelt olívaolaj „csodálatos, összetett olaj, kiegyensúlyozott, tüzes beütéssel a végén”. A zsűri elnöke Eric Briffard, a párizsi Le Cordon Bleu Intézet vezetője.

Egy szlovén étolajat választottak az északi félteke legjobb olívaolajának
Fotó: Pixabay

A versenyt évente kétszer rendezik, februárban az északi féltekén termelt olívaolaj-fajták mérettetnek meg, augusztusban a déli félteke olívatermelői versenyznek. A déli féltekét illetően július végén hirdetnek eredményt Abu Dzabiban.

A koperi székhelyű Vanja Dujc már több nemzetköz elismerést is elnyert, a termelőt az olívaolaj gurujának vagy olívaolaj-suttogónak is nevezik. Első világbajnoki címét a 2010-es sanghaji világkiállításon nyerte el.

A „Leginnovatívabb tejtermék” díját zsebelte be egy magyar cég

Megnyílt az arab térség vezető élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítása a Gulfood 2021; a február 21-25. között Dubajban zajló rendezvényen az Agrármarketing Centrum (AMC) 11 kiállító részvételével, 156 négyzetméteres standdal képviseli Magyarországot – írja az MTI közlése alapján az Origo.

A közlemény szerint fagyasztott zöldségek és gyümölcsök, müzlik, tejtermékek, méz, hús, fagyasztott péksütemények, növényi olajok és édesipari termékek termelői, gyártói alkotják a magyar cégek körét.

Dubajban a járványügyi helyzet kockázati tényezőit figyelembe véve, szigorú biztonsági intézkedésekkel nyitották meg a szakmai vásárt, az ötnapos rendezvényen mintegy 2500 cég mutatja be termékeit 85 országból.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.