Félmillió dollárért kelt el a világ első virtuális háza + videó

A nem helyettesíthető tokenek piacának népszerűsége 2021-ben szinte felrobbant.

Forrás: MTI2021. 03. 25. 11:21
null
Félmillió dollárért kelt el a világ első virtuális háza Forrás: Vimeo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint félmillió dollárért (154 millió forintért) kelt a napokban a világ első nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált háza – adta hírül szerdán a CNN.

A Mars Ház új tulajdonosa 288 ethereumot – nagyjából 515 ezer dollárt – fizetett a múlt héten Krista Kim digitális művésznek a csupán virtuálisan létező ingatlanért.

A kriptopénzért kapott 3D-s fájlokat a vásárló feltöltheti a „metaverzumba”, ahol online alteregójukon (avatár) keresztül „élhetnek” a felhasználók.

Kim a The Smashing Pumpkins amerikai alternatív rockegyüttes tagjával, Jeff Schroederrel közösen készített kísérőzenét az ingatlanhoz.

A nem helyettesíthető tokenek piacának népszerűsége 2021-ben szinte felrobbant. Minden NFT-nek van saját blockchain alapú digitális „pecsétje”, amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Félmillió dollárért kelt el a világ első virtuális háza
Fotó: Vimeo

Hétfőn több mint 2,9 millió dollárért kelt el árverésen Jack Dorseynak, a Twitter tulajdonosának első üzenete nem helyettesíthető tokenként a Valuables nevű platformon. A „just setting up my twttr” (éppen létrehoztam a twitteremet) üzenetet Dorsey 2006. március 21-én írta a közösségi mikroblog első üzeneteként.

Március közepén csaknem 70 millió dollárért kelt el egy digitális műalkotás a Christie's árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Az Everydays – The First 5000 Days című digitális alkotást az amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple készítette. A mű ötezer egyedi kép kollázsa, amelyeket egyenként készítettek naponta több mint 13 éven át. A digitális műalkotásért 69 346 250 dollárt fizetett új tulajdonosa, ezáltal Beeple a három „legértékesebb” élő képzőművész közé került.

Elvesztette, majd megtalálta nyertes lottószelvényét egy férfi

Sikerült visszafordítania elveszett szerencséjét egy amerikai férfinak, aki egy parkolóhelyen megtalálta több mint egymillió dollárt érő, elveszített lottószelvényét a Tennessee államban lévő Spartában.

Nick Slatten március 11-én tudta meg, hogy nyert 1 178 746 dollárt a szelvénnyel, amelyet előző nap vásárolt egy helyi élelmiszerboltban.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.