Filléres trükkök a téli bringázáshoz

Nem feltétlenül szükséges súlyos ezreket költenünk téli kerékpáros-felszerelésekre, mivel egy-két praktikus megoldással is biztonságosan és élvezettel tekerhetünk a hidegben – olvasható a Csupasport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 02. 20. 10:40
null
A hideg, tiszta levegőn végzett bármilyen testmozgás – kerékpározás vagy akár séta is – erősíti az immunrendszert Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jóllehet, mindössze néhány hét van hátra a télből, még nem inthetünk búcsút a zimankónak. A megfelelő téli bringás felszerelés elengedhetetlen, hogy a hidegben is élvezettel tekerhessünk, ám nem mindegy, mennyit áldozunk rá.

A hideg, tiszta levegőn végzett bármilyen testmozgás – kerékpározás vagy akár séta is – erősíti az immunrendszert
Fotó: FLICKR

Újságpapír a ruha alatt

Régi, ám rendkívül hasznos módszer, amellyel rengeteg pénzt spórolhatunk meg. A biciklis felső alá tömködött újságpapír hatékonyan tartja kívül a hideget. A módszert elsősorban hegyi utakon, metsző szélben tekerő szabadidőbringásoknak ajánljuk, akiknek pihekönnyű széldzseki alá kell begyűrniük a nyomtatott sajtót.

Reklámszatyor a zoknira

Temérdek pénzt költhetünk téli vízálló bringáscipőre és cipővédő huzatra, ám ennek nem feltétlenül kell így lennie, aha egy ősrégi módszerhez folyamodunk. Mielőtt felhúzzuk a lábbelit, tekerjük körbe a lábunkat nylonnal. Bár viszonylag hamar beleizzadunk a cipőbe, a műanyag hosszú ideig bent tartja a meleget.

Orvosi gumikesztyű

Ez is nagyszerű megoldás a téli hónapokra. Húzzunk orvosi gumikesztyűt a bicikliskesztyű alá, és érezni fogjuk a különbséget, mivel az alsó réteg hatékonyan védi az ízületeket. Enyhébb időben azonban érdemes megszabadulnunk a kiegészítő rétegtől, mert hamar izzadni kezd a tenyerünk.

Biztonsági szemüveg

A legdivatosabb bringásszemüveg manapság már 60 ezer forintot kóstál, de miért adjunk ki ennyi pénzt, ha egy nyolcszáz forintos biztonsági szemüveg is megteszi? Ugyanúgy ütés- és karcálló, sőt még az uv-sugarak ellen is hatékonyan véd.

Sárvédő PET-palackból

Ha tele a szelektív gyűjtőnk műanyag palackokkal, és nem akarunk tőlük megszabadulni, némi találékonysággal rövid idő alatt sárvédőt készíthetünk belőlük. Bármennyire is meglepő, a kétszeres Tour de France- és Giro d’Italia-, illetve háromszoros Vuelta-győztes spanyol országúti bringás, Alberto Contador is ilyet használ alkalmanként. Azok szerint, akik kipróbálták, az alkalmi sárvédő nemigen véd meg a felcsapódó sártól, de jobb a semminél.

Vazelin

Csak kevesen tudják, hogy a vazelin lábra és fenékre kenve eredményesen véd a hideg ellen, mivel nem engedi át a nedvességet. Az erős és csípős széltől, az uv-sugaraktól, továbbá a kidörzsölődéstől is megóvja bőrünket.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Miért hasznos és egészséges télen is a szabadtéri sport?

Ha ismerjük a téli sportolás egészségügyi előnyeit, akkor talán lelkesebben, motiváltabban állunk majd neki a szabadtéri edzéseknek – írja a Diéta és Fitnesz.

Erősíti az immunrendszert

A hideg, tiszta levegőn végzett bármilyen testmozgás, legyen szó tornáról, kocogásról, síelésről vagy akár csak egy kiadós sétálásról, erősíti az immunrendszert.

Segít megőrizni az állóképességet

A téli szezonban könnyű ellustulni, és így tavasszal a nulláról kell kezdeni az edzéseket. A téli edzéseket meghálálja a test, hiszen nem szokik el a folyamatos munkától, így javul az állóképesség, és még kitartóbbak leszünk.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.