Fussunk, táplálkozzunk egészségesen!

MacPherson Éva táplálkozási tanácsadó elmondta, a hobbifutóknak is rengeteg területre kell figyelniük az egészségük megőrzése érdekében – a CsupaSport magazin kérdéseire három fontos dolgot emelt ki.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 05. 24. 9:21
null
A futás mindig is része volt Éva életének Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

MacPherson Éva funkcionális táplálkozási tanácsadó természetgyógyászként magánklinikán praktizál, továbbá saját praxisa is van. Beszélt a futók egészséges életmódjáról.

„Hétéves korom óta futok, szóval már negyven éve – nyilatkozta megkeresésünkre a szakember.

– A futás mindig az életem része volt, régebben atletizáltam is.

Szállodaipari közgazdászként végeztem, és korábban a szállodaiparban dolgoztam. Fiatalon magas pozícióba kerültem, az egyik luxusszállodának voltam az értékesítési igazgatója. Ez annyi stresszel járt, hogy sajnos lebetegedtem. Meg akartam gyógyulni, ekkor találkoztam a természetgyógyászattal, amelynek segítségével felépültem. Ennek hatására éles fordulattal pályát váltottam: 2006-ban szakvizsgáztam természetgyógyászként fitoterápiából, ami a gyógynövényekkel, illóolajokkal, méhészeti termékekkel történő gyógyítást és a gyógyító táplálkozást foglalja magába. Emellett ugye rendszeresen futottam, közben megtanultam egészségesen élni és segíteni másoknak is a gyógyulásban.

A futás mindig is része volt Éva életének
Fotó: Facebook

Azt láttam, hogy a futók nem elég tudatosak az egészségmegőrzésben. Lelkesen, pénzt és szabadidőt nem sajnálva futnak, de közben nem támogatják az egészségüket, néha akár ellene is mennek.

Nem esznek jól, nem pihennek eleget, mindenfélét beszednek, amit nem lenne szabad, amit meg kellene, abból nem vesznek magukhoz. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy ezt a piaci rést meg szeretném tölteni tartalommal. Csak akkor tud valaki jól teljesíteni, ha egészséges, s ha fejlesztjük az egészséget, fejlődik a teljesítmény is. Ez a célom. Ez lefedi a táplálkozást, az étrend-kiegészítést és a regenerációt is. A futás és az egészséges életmód a szívem csücske. Ennek tudatában indítottam el nemrég a weboldalamat, amelyen rengeteg friss információt osztok meg a szakterületemmel kapcsolatban.”

Naphosszat lehetne a futók egészséges életmódjáról beszélni, ám most MacPherson Éva három dolgot emelt ki.

„Az első a táplálkozás. Ha nem eszünk jól, nincs energiánk, nem tudunk lefogyni, és így tovább.

Funkcionális táplálkozástudományi ismereteket tanultam, aminek része, hogy hogyan élünk, miket csinálunk, milyen egészségügyi kihívásokkal élünk, és amit megeszünk, az hogyan tudja az egészségünket és az egyensúlyunkat szolgálni. A második az alvás. Ez elengedhetetlen a megfelelő teljesítményhez, az egészségmegőrzéshez és a regenerációhoz. A harmadik az étrend-kiegészítés. A mai piacon rengeteg termék van, és azt veszi meg a sportoló, amit a leghangosabban hall. A probléma az, hogy az emberek sok szemetet megesznek, és nem mérik fel az igényeiket teljességgel.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.