Közismert gyümölcsök, amik sütve is ínycsiklandóan finomak

A gyümölcsök kiemelkedő helyet foglalnak el a táplálkozásunkban. Ma már mindenki tudja, mennyire fontos a fogyasztásuk.

Forrás: origo.hu2020. 10. 04. 19:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyümölcsök. Sokat esszük őket magában, turmixként, köretként, esetleg töltelékként, ám kevés figyelem jut a fűszeres, sült verzióknak. Ősszel azonban szinte vétek lenne kihagyni őket, ezért végre itt vannak egy csokorban azok a gyümölcsök, amelyek sütve még finomabbak.

Sült alma

A sült alma az egyik kedvenc őszi finomságunk. Jól mossuk meg az almákat, vágjuk félbe, szórjuk meg fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, locsoljuk meg mézzel és már mehet is a sütőbe. Ízlés szerint kiszedhetjük a belsejét, megtölthetjük diófélékkel és aszalt gyümölcsökkel.

Sült körte

Sült körte dióval, fahéjjal, szerecsendióval, mézzel, barna cukorral és kecskesajttal desszertnek.

Sült ananász

A sült ananász lesz az új sztár? Pucoljuk meg és vágjuk karikákra az ananászt. Tegyük vajjal kikent tepsire, locsoljuk meg egy kis citromlével, szórjuk meg fahéjjal és tegyünk közé szegfűszeget. Süssük meg és tálaljuk tejszínhabbal.

Sült banán

A sült banán a trópusokra repít! Béleljünk ki egy tepsit, hámozzuk meg és vágjuk félbe a banánt. Tegyük a tepsire, locsoljuk meg mézzel vagy juharsziruppal, szórjuk meg fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal és őrölt gyömbérrel. Mehet a sütőbe!

Sült szilva

Kóstoljuk meg a sült szilvát! Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, jól mossuk meg és vágjuk félbe a szilvákat. Terítsük szét a tepsiben, locsoljuk meg mézzel, szórjuk meg fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, tehetünk közé csillagánizst is, majd süssük meg.

Sült barack

Mind közül az új kedvencünk valószínűleg a sült barack lesz! Mossuk meg jól, vágjuk félbe, és tegyük egy jénaiba. Locsoljuk meg aszúval, szórjuk meg vaníliával, fahéjjal, kardamommal, tegyünk közé csillagánizst és mentát. Már süthetjük is!

Sült narancs

A sült narancs elkészítéséhez csupán annyit kell tennünk, hogy meghámozzuk a narancsot, gerezdekre szedjük és egy magas falú tepsiben elrendezzük. Locsoljuk meg egy kis vörösborral, szórjuk meg nádcukorral, fahéjjal és vaníliával, és süssük meg.

További inspirációkat az ízletes gyümölcsök kapcsán, az alábbi linkre kattintva olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.