Hajléktalanok mentették meg harminc méteres szakadékba zuhant túrázót

A 29 éves amerikai férfi egy sziklás domboldal peremén sétált, amikor egy rossz lépés következtében lezuhant. Az esés miatt ráadásul a mobiltelefonját is elhagyta, így sokáig nem tudott segítséget hívni – írja a csupasport.hu.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 01. 05. 9:36
null
A kép illusztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban, a Salt Lake City környékén található Ensign Peaken túrázott egy 29 éves férfi, amikor baleset érte: a köves, meredek területen megcsúszott, és harminc métert zuhant. Szerencséje volt, a harminc méteres esést túlélte, azonban súlyos sérüléseket szenvedett, és a mobiltelefonját is elhagyta.

A kép illusztráció
Fotó: PEXELS

Öt órát feküdt magatehetetlenül, mire felfedezték, és mentőt hívtak hozzá.

„Túl közel sétált a szakadék pereméhez, így amikor megbotlott, az apró sziklás domboldalra zuhant, és a mélybe csúszott – mondta az nbcnews.com oldalának Mark Bednarik, a mentést végző helyi tűzoltók vezetője. – Hatalmas szerencséje volt, hogy túlélte az esést. Egy nagyobb szikla szélén feküdt, amikor rátaláltunk. A lábán és a medencéjén sérült meg.”

A mentésről készült képeken jól látszik, hogy a neve elhallgatását kérő férfi nagyon veszélyes helyen feküdt, egy rossz mozdulat, és újból métereket zuhanhatott volna.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Tudta, hogy a túrázás jövedelmező is lehet?

Ha szívesen járunk túrázni, és nem áll tőlünk távol a fényképek és videók készítése, akár azt is elérhetjük, hogy kedvenc hobbink a családi kasszát is kiegészítse egy kicsit – írja a dietaesfitness.hu.

A túrázás remek szabadidős tevékenység, és meglehetősen kevesen gondolnak rá pénzkereseti lehetőségként. Pedig ha kellően tapasztaltak vagyunk, sok időt töltünk az erdőben, ráadásul még a fényképek, videók készítésében is örömünket leljük, akkor nem elképzelhetetlen, hogy kiegészítsük a fizetésünket.

Az első lépés egy Instagram-, Facebook- vagy Youtube-fiók létrehozása.

Mindhárom felület nagyon kedvelt a közösségi médiában, és ha érdekes, változatos tartalmat állítunk elő, hamar elkezdhetjük gyarapítani a túrázás iránt érdeklődő követőtáborunkat. Értékes tartalomnak számít egy jó fénykép, túrabeszámoló, összevágott videó a legutóbbi utunkról.

Igazából bármi, ami a túrázáshoz köthető, különösen, ha arra is figyelünk, hogy amiket előállítunk, azok kapcsolódjanak egymáshoz, hasonló területet fedjenek le. Ha mindehhez hozzájárul, hogy szívesen szerepelünk fényképeken, képesek vagyunk a kamera előtt jó stílusban megnyilvánulni, érdekeseket mondani, valamint az emberek is elkezdenek követni minket, szinte nyert ügyünk van.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.