Hasznos tippek a motiváció visszanyeréséhez

Van az a pont, amikor úgy érezzük, hogy nem megy, nincs tovább. Még a legvérmesebb hobbisportolók is kiéghetnek. Néhány tanáccsal segítünk, hogy visszanyerhessük a motivációt – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 04. 29. 14:50
null
Még a legvérmesebb hobbisportolók is kiéghetnek Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs kedve hajnalban felkelni, hogy elmenen edzeni, vagy munka után inkább hazafelé, mintsem a konditerem felé veszi az irányt. Bizonyára minden sportot űző ember életében előfordult már, hogy nem volt meg a kellő motiváció a mozgáshoz. Mit tegyünk annak érdekében, hogy ismét lelkesen húzzuk fel az edzőcipőnket?

Tartsunk szünetet!

Ha nincs motivációnk az edzéshez, jó, ha tartunk egy kis szünetet. Sokak nehezen teszik meg ezt a lépést, mert bűntudatot éreznek, ha kihagynak egy-két napot. Lehet, hogy valakinek elég néhány nap, másoknak egy hét, hogy újra kedvet kapjanak a mozgáshoz. Nem kell aggódni! Ha két héten belül folytatjuk a munkát, nem veszítünk a fittségedből.

Még a legvérmesebb hobbisportolók is kiéghetnek
Fotó: PEXELS

Csökkentsük az edzésidőt!

Ha testileg-lelkileg fásult, csökkentse felére az edzésidőt, majd két hét múlva fokozatosan térjen vissza az eredeti kerékvágásba.

Vegyünk valamit!

A vásárlás mint terápia jól működik. Vegyünk valami újat, ezúttal nem jutalomként, hanem motivációként. Új úszószemüveget, fürdőruhát, futócipőt vagy bármilyen edzésfelszerelést, és egyből jobb kedvvel megyünk mozogni.

Menjünk ki a szabadba!

A kiégés sokszor azoknál jelentkezik, aki benti edzéseket végez. Menjen ki a szabadba futni, vagy keressen fel fittparkokat!

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.