Hat gyakorlat, ami látványosan formálja a testet

Elhatározta, hogy edzeni kezd és szeretné, ha ez minél hamarabb meglátszana a testén?

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 03. 11. 10:45
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a hat gyakorlat egyszerű, próbálja ki mindenképpen – olvasható a javaslat a diétaésfitnesz.hu cikkében.

FEKVŐTÁMASZ: A MELL, A VÁLL ÉS A KAR IZMAIT ERŐSÍTI

A kezedet a vállszélességnél kicsit szélesebb támaszba tedd. Figyelj rá, hogy a tested egy egyenes vonalat alkosson. Ha a térdelő fekvőtámaszt választod, a lábfejed a térded fölött legyen, a fenekedet ne told ki, és ne is lógasd, tartsd feszesen. A fejedet ne feszítsd hátra, de ne is lógasd. Körülbelül 90 fokban hajlítsd be a könyöködet, majd emeld vissza a kiinduló helyzetbe.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

FELÜLÉS: A HASIZMOKAT ERŐSÍTI

Feküdj a hátadra, a lábad csípőszélességű terpeszben legyen a talajon. A derekadat szorítsd a talajra, a hasizmaidat feszítsd meg, a könyöködet húzd a talaj felé. Kilégzéssel feszítsd meg még jobban a hasizmaidat, az álladat emeld a mennyezet felé, a lapockádat pedig emeld el a talajtól. Belégzésre térj vissza a kiinduló helyzetbe.

SÚLYZÓEMELÉS: A BICEPSZET ERŐSÍTI

Állj csípőszélességű terpeszbe, enyhén hajlított térddel. Mindkét kézben súlyzó, karok a test mellett, tenyér előre fordítva. Karhajlítással emeld a súlyzókat egészen mellmagasságig, majd engedd vissza a kiinduló helyzetbe. A hátadat mindvégig tartsd egyenesen, a könyöködet szorítsd az oldaladhoz. Lassú mozdulattal dolgozz lefelé is, ne hagyd, hogy a súly lerántsa a karodat!

GUGGOLÁS: A COMBOT ÉS A FENEKET ERŐSÍTI

Kezdd a falnál: a hátaddal és fenekeddel támaszkodj a falnak, a lábad legyen csípőszélességnél valamivel nagyobb terpeszben, a térded legyen a bokád fölött. Lassan ereszkedj le a fal mellett, úgy, hogy a térded 90 fokos szöget zárjon be. A térded ne csússzon ki két oldalra. Amikor ráéreztél a gyakorlatra, próbáld meg fal nélkül elvégezni, ilyenkor a feneked egy kicsit hátrébb kerül majd a gyakorlat közben. Fonts, hogy ekkor már a térdes nem mehet a boka elé!

FORDÍTOTT FEKVŐTÁMASZ: A TRICEPSZET ERŐSÍTI

Támaszkodj egy székre a tested mögött. A térded legyen a bokád fölött, és zárjon be körülbelül 90 fokos szöget. Ereszd le a tested úgy, hogy a könyököd 90 fokos szöget zárjon be, majd emeld vissza a tested a kiinduló helyzetbe. Ne görbítsd a hátadat, és ne told ki előre a csípőd és a térded, a felsőtested legyen függőleges.

KITÖRÉS: A LÁB ÖSSZES IZMÁT ERŐSÍTI

Szűk terpeszből lépj egy nagyon előre és térdhajlítással engedd le törzsed a talaj irányába. Hátul lévő lábad térdével csaknem érintsd meg a talajt, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.

További információért az intervallumos és az erősítő edzésekről, valamint a hat gyakorlat szabályos végzéséhez segítséget nyújtó képekért tekintse meg a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Korábbi cikkünkben a kezdő sportolóknak különösen hasznos témáról írtunk. Az edzések alatt szerzett sérülések ugyanis nagyon fájdalmasak tudnak lenni és általában sok időbe telik a teljes felépülés. Segítünk, hogy elkerülje a sportsérüléseket.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.