Hatalmas pontyok akadtak horogra a Balatonon

Szélvihar és hóesés is tarkította Szoják Benedek pecázását, mégis sikerült több halat is horogra akasztania Balatongyöröknél. A legnagyobb ponty súlya 21,65 kg volt. Szántódnál pedig Sebestyén András fogott ki egy 20,02 kg-os példányt – írja a likebalaton.hu.

Forrás: likebalaton.hu2021. 04. 15. 9:54
null
Gigászi pontyok akadtak horogra Forrás: Facebook/Balatoni Hal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába a rossz idő, a Balaton ilyenkor is adja a nagy pontyokat. Az elmúlt időszakban két 20 kg fölötti fogásról is beszámolt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

– A viharos időjárás nem könnyítette a dolgunkat, éjjeli mínuszokat és olykor még havazást is kaptunk – írta Facebook oldalán Szoják Benedek, aki szerint a hideg víz ellenére is rengeteg halat fogtak.

Gigászi pontyok akadtak horogra
Fotó: Facebook/Balatoni Hal

Számszerűsítve közel 500 kiló összfogással, és bőven 13 kiló feletti átlagsúllyal zárták tavaszi túrájukat.

A legnagyobb tőponyt súlya 21,65 kg volt.

A Balatoni Hal Facebook oldalán arról is beszámol, hogy Sebestyén András Szántód térségében vetette be a végszerelékeit. Egy remek, egészséges pikkelyest fektetett bölcsőbe, amelynek súlya 20,02 kg volt.

A teljes cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.