Hogyan kezdje el az edzést, aki túlsúlyos? + videó

Túlsúlyos, vagy nagyobb felesleggel küzd. Sosem volt az élete része a sport? Életmódváltásba kezdene, de nem tudja hogyan? Segítünk.

Forrás: Diéta és Fitnesz2020. 11. 23. 9:32
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben súlyfelesleggel küzd, túlsúlyos, szem előtt kell tartania néhány fontos tényezőt, hogy biztonságban mozoghasson, és a fogyás is beinduljon. Egy szakértő, Hegedüs Dóri edző tanácsai segítenek – írja a diétaésfitnesz.hu.

Fotó: Pexels

Ha túlsúlyos, vagy elhízás esetén nagyon fontos, hogy a fokozatosság elvét szem előtt tartva végezze a testmozgást. A videóban Hegedüs Dóri személyi edző elmondja, mire kell figyelnnie, hogy hatékonyan, a sérülések kialakulásának kockázatát minimalizálva az élete részévé válhasson a rendszeres sport.

  • Váltson életmódot, és a táplálkozás megreformálása is legyen része a programnak!
  • Kérjen segítséget gyógytornásztól, személyi edzőtől, tanulja meg, hogy mi az, ami saját maga számára optimális.
  • Ne csapjon bele a közepébe, ne terhelje túl magát, fokozatosan haladjon! Mindig fordítson kellő időt a bemelegítésre, a nyújtásra, valamint a mobilizációs gyakorlatokra!
  • Sétáljon, gyalogoljon, legyen minél aktívabb a hétköznapokban is!
  • További fontos tudnivalókat a videóban talál:

    Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy ha olyan programot keres, ami viszonylag rövid idő alatt a lehető leghatásosabb, akkor most végre megtalálta. Íme a huszonkét perces intervallumos edzés a hatékony zsírégetés eléréséhez: Zsírégető intervallumos edzés 22 percben.

    Korábban arról írtunk, hogy az egészséges táplálkozás többet jelent annál, mint csupán figyelünk arra, hogy mit eszünk. Az, hogy hogyan gondolunk az ételekre, miként reagálunk az éhség és sóvárgás érzésére, a különböző ételek utáni vágyakozásra, nagyban befolyásolja az étrendet, sőt, akár a fogyókúrát is. Éhség, vagy sóvárgás? – Így különböztetheti meg.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.