Hússzor drágábban kelt el a Sissi-filmekben használt hintó

Az 1900 körül épült, Landauer típusú jármű a Fuschl-kastély magángyűjteményéből származik.

Forrás: MTI2021. 04. 03. 15:25
null
A vártnál hússzor drágábban kelt el a Sissi-filmekben használt hintó Forrás: Facebook/Dorotheum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vártnál hússzor drágábban, 106 550 euróért (38,5 millió forintért) kelt el egy online árverésen az a 120 éves hintó, amellyel a Sissi című filmtrilógiában közlekedett az Erzsébet osztrák-magyar császárnét és magyar királynét alakító Romy Schneider.

A Dorotheum aukciósház csütörtöki közlése szerint a hintó leütési árát eredetileg 5-7 ezer euróra (1,8-2,5 millió forintra) becsülték. A vásárlóról a Dorotheum egyelőre nem árult el információkat.

A vártnál hússzor drágábban kelt el a Sissi-filmekben használt hintó
Fotó: Facebook/Dorotheum

Az 1900 körül épült, Landauer típusú jármű a Fuschl-kastély magángyűjteményéből származik. A nyitható tetejű utazókocsi valószínűleg belga gyártmány. Az akkori viszonyokhoz képest kényelmes felszereltségű: rugós felfüggesztésű vas alvázzal, vasalt kőrisfa fogaskerekekkel, vulkanizált gumikkal és egy bőrrel borított tetejű, keményfából épült, négyüléses utastérrel rendelkezik. Oldalára petróleumlámpákat erősítettek, hátul az utazóbőröndeket pántok rögzítették a kocsihoz.

Az 1955-ben, 1956-ban és 1957-ben megjelent Sissi-filmek rendezője, Ernst Marischka többek között a Fuschl-kastélyt is forgatási helyszínül választotta.

Ennyiért kelt el a világ legnagyobb vászonfestménye Dubajban + videó

A világ legnagyobb vászonfestménye 62 millió dollárért (19,1 milliárd forintért) kelt el Dubajban.

A The Journey of Humanity című alkotás, amelyet a brit Sacha Jafri készített, a Guinness-világrekordok közé is bekerült a világ legnagyobb vászonfestményeként.

A művész egyetlen hatalmas vászonra festette a képet, amelyet a dubaji Atlantis Hotel báltermének padlóján terítettek ki. Hét hónapig dolgozott a képen a pandémia alatt. A kész alkotást 70 darabra vágták, hogy egyenként értékesítsék.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.