Idén is közös kampányt indítottak Budapest öt bevásárlóutcája

Idén is közösen szedte csokorba az általuk kínált termékeket és szolgáltatásokat a budapesti bevásárlóutcák.

Forrás: MTI2020. 12. 10. 11:15
null
Idén is közösen szedte csokorba az általuk kínált termékeket és szolgáltatásokat Budapest öt bevásárlóutcája Fotó: Balaton József Forrás: Balaton József/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is közösen szedte csokorba az általuk kínált termékeket és szolgáltatásokat Budapest öt bevásárlóutcája:

a kezdeményezés a vírushelyzetre reagálva ezúttal #Várunkvissza – Együtt a helyi vállalkozókért néven hirdeti az összefogást az adventi időszakban.

A #Várunkvissza kommunikációs kampány főszervezője, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) célja, hogy a budapesti bevásárló- és tematikus utcákban működő vállalkozásokat támogassa – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Mint közölték, az összefogáshoz csatlakozott a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a 6. és 7. kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) is.

Karácsonyig a www.bevasarloutca.hu oldal naprakész információt kínál arról, melyik vállalkozás milyen szolgáltatásokat nyújt még ebben a nehéz helyzetben is.

Idén is közösen szedte csokorba az általuk kínált termékeket és szolgáltatásokat Budapest öt bevásárlóutcája
Fotó: Balaton József/MTI

Az öt bevásárlóutcában a járványhelyzet idején is több mint 100 üzlet tart nyitva a legkülönbözőbb formában.

Az éttermek, kávézók nagyrészt elvitelre vagy házhozszállítással kínálják finomságaikat, a Falk Art&Antique Street üzleteinek többsége azonban látogatható az adventi időszakban is. Az aukciósházak a szokásos karácsonyi árveréssel készülnek, ám az árverések ezúttal online zajlanak.

A Bartók Béla Boulevard vendéglátóhelyeinek mindegyike átállt a kiszállításos vagy utcáról átvehető üzemmódra, ezen túl a többi szolgáltató és galéria korlátozott látogatószámmal működteti tevékenységét. Ugyanitt a bezárt üzletek portáljai, lehetőséget adva az iparművészek számára a bemutatkozásra.

A Fashion Streeten az üzletek mellett a karácsonyi fények adják meg az ünnepi hangulatot a bevásárláshoz, a KultUnio egyik Liszt Ferenc téri egysége pedig az átvételre rendelt ételeket akár az autóhoz is kiviszi.

Elvitelre és kiszállításra a Ráday utca gasztronómiai kínálatból is lehet választani, míg a Király utcai K11 Művészeti és Kulturális központ online programokkal várja az érdeklődőket – áll a közleményben.

Különleges taxi járja karácsonyig Budapest utcáit

December elejétől újra karácsonyi díszbe öltözött (fény)taxi járja a fővárost. A teljesen elektromos meghajtású autót december végéig normál tarifával próbálhatják ki az utasok – írja az Origo.

A fényfüzér 900 darab LED-ből áll, a teljes hossza pedig összesen 90 méter – ami nagyjából a Szent István Bazilika magasságának felel meg. Az ünnepi fényforrás teljesítményfelvétele nem befolyásolja az egy feltöltéssel megtehető kilométerek mennyiségét.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.