Így lendüljünk formába nyaralás után

Mindenki szeret nyaralni, hiszen a pihenés egyaránt jót tesz a testnek-léleknek. A nyaralás alatt azonban hajlamosak vagyunk elengedni magunkat, megengedünk magunknak néhány pohár alkoholt és többet is eszünk a kelleténél. Íme néhány tipp, hogy hazatérés után minél előbb visszaálljunk az edzésbe – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 05. 31. 10:25
null
Nagy motivációt ad, ha van edzéstervünk Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álljunk a mérlegre…, vagy mégsem

Sok embert motivál az, ha rááll a mérlegre és meglátja a számot. Ha ön is ebbe a típusba tartozik, akkor a nyaralás után mérje le a súlyát, ha többet mutat a kelleténél, tűzzön ki egy célt és hajrá. Ha a másik csoportba tartozik, akiket néhány kiló felszedése lelomboz, vágjon bele az edzésekbe és egy hét után álljon mérlegre.

Igyunk sok vizet

A nyaralás alatt előfordul, hogy egy korsó hideg sörrel vagy egy nagy pohár fröccsel oltjuk a szomjunkat. Hazatérés után mellőzzük az alkoholt és igyunk sok vizet. Nem szükséges különböző léböjtkúráknak vagy méregtelenítő kúráknak alávetnünk magunkat, a sok víz is megteszi a hatását.

Nagy motivációt ad, ha van edzéstervünk
Fotó: PEXELS

Rostban gazdag ételeket együnk

A szabadság alatt bizonyára nem mindenki követi a jól bevált étkezési szokásait. Ilyenkor megengedjük magunkat a kevésbé egészséges ételek fogyasztását is. Ahhoz, hogy visszaálljon az emésztésünk és leadjuk a felszaladt kilókat, érdemes rostban gazdag ételeket fogyasztani.

Főzzünk

Sokkal könnyebb visszaállni, ha saját magunk készítjük az ételeinket. Mi tudjuk, milyen alapanyagokból főzünk, mit teszünk az ételbe. Ha saját magunk főzünk, akkor elkerülhetjük, hogy az ételeink rossz szénhidráttal, cukorral készüljenek.

Legyen edzéstervünk

Ahhoz, hogy visszatérjünk a régi kerékvágásba és folytassuk a mozgást, nagy motivációt ad, ha van edzéstervünk. Persze az ideális edzésterv függ az egészségi állapottól, életkortól, étrendről és attól is, hogy milyen célunk van a mozgással, így nem árt, ha szakember segítségét is kérjük. Nagyon jó megoldás az is, ha beiratkozunk egy tánctanfolyamra vagy csoportos edzésre.

Ne legyünk kemények magunkkal

Fontos, hogy egy pillanatig se érezzük rosszul magunkat amiatt, hogy a nyaralás alatt kicsit leengedtünk. A pihenés mindenkinek jár, ám tegyünk meg mindent azért, hogy a szabadság után visszaálljunk a korábbi étrendre és mozogjunk rendszeresen.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.