Így segíti a diétát az almaecet fogyasztása

A kutatások alapján az almaecet befolyásolja az emésztést, elnyújtja az ételek és italok felszívódást, így nem emeli meg a vércukorszintet.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 01. 31. 11:14
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az almaecet csökkenti az étvágyat, emellett erős vízhajtó és anyagcsere-segítő, hozzájárul a zsírok lebontásához. Nem csak egészségesebbek lehetünk a használatával, hanem hosszabb távon a felesleges plusz kilóknak is búcsút mondhatunk. Bármilyen diétába beilleszthető a használata, segít elindíani a fogyást – írja a diétaésfitnesz.hu.

Fotó: Pexels

Vannak országok, ahol az első versike, amit megtanulnak a gyerekek az óvodában valahogy így szól: „Ha minden nap megeszel egy almát, soha nem találkozol az orvossal” és milyen nagy igazság van benne! Mindezt ugyanis már az ókorban is tudták, nem véletlenül nevezték el a gyümölcsök királynőjének az almát. Ez az egyetlen olyan gyümölcs ugyanis, amit bármi mással együtt is megehetünk, akkor sem okoz erjedést az emésztőrendszerben. Egy másik szinte hihetetlen orvosi tény, hogy annyi vitamin és ásványanyag található benne, hogy akkor is életben maradnánk, ha csak ezt majszolnánk minden nap. Ráadásul megunhatatlan, hiszen több mint ezer fajtája létezik a világon. Ennyi érv után igazán érdemes egyszer kipróbálni az almakúrát! Hogy az alma jótékony hatását még jobban kihasználhasd, használj étkezéseidhez almaecetet. Ez ugyanis a legegészségesebb ecetfajta, mivel tartalmazza az almában található összes ásványi anyagot. Finom ízt ad a salátáknak, mártásoknak és húsoknak is. Ha túl savanyúnak érezed, mézzel édesítheted.

Elkészítése:

Tegyél egy ötliteres befőttesüvegbe 2 kg szeletekre vágott, vagy reszelt almát. Közben 2 liter vizet forralj fel 20 dkg cukorral. Ha kissé kihűlt, önts az almára, és a tetejére tegyél 1 szelet kenyeret. Kösd le vászonnal az üveget, és tedd meleg helyre. 10 napig érleld, kevergesd, majd végül szűrd le.

TIPP:

Naponta igyál meg 1 deciliternyi vízben feloldott 2 mokkáskanálnyi almaecetet és 1 mokkáskanálnyi mézet!

Az eredeti cikk az almaecet jótékony hatásairól IDE kattintva található.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy Lippai Zsolt a diabétesz mellett egy gyógyíthatatlannak vélt betegség ellen is felvette a küzdelmet. Futással a rák és a cukorbetegség ellen.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.