Így szépítenek a gyümölcsök: nem csak belsőleg!

A piacon rengeteg friss gyümölcs található. Ezek azonban nemcsak belső, de külső egészségünket és szépségünket is remekül szolgálják.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2021. 07. 12. 10:00
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak belsőleg elfogyasztva, de bőrünkre kenve is csodákra képesek. A friss gyümölcspakolásnál semmi sem tesz jobbat a bőrnek, hiszen a gyümölcssavak közvetlen és azonnali ápolást, felfrissülést nyújtanak – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

MIÉRT JÓ A GYÜMÖLCSPAKOLÁS?

A gyümölcsök magas víztartalmuk következtében erősen hidratálják a bőrt. A gyümölcssavak eltávolítják az elhalt hámsejteket, így a vitaminok azonnal a bőr mélyére hatolnak és kifejtik tápláló hatásukat.

A zamatos gyümölcsnél semmi sem frissíti fel jobban az arcbőrt. A különféle gyümölcsöket akár önmagukban, különösebb kiegészítő vagy adalékanyag nélkül is alkalmazhatjuk. Az érzékenyebb bőrűek azonban használjanak a pakolásokhoz valamilyen lágyító anyagot vagy kerüljék a túlzottan savas gyümölcsféléket. Hetente egyszer mindenképpen érdemes egy kis gyümölcskúrát tartani! Itt az idő, hogy kipróbálja a leghatékonyabb pakolásokat!

A kép illusztráció Fotó: Pexels

ZSÍROS BŐRRE

Eper: magas E- és C-vitamin-tartalma miatt erősíti a bőr kötőszöveteit, korrigálja a kisebb ráncokat. Nem túl savas gyümölcs, így az irritációra hajlamos bőrre is jótékony hatású. Az eper mellett alkalmazható a szamóca is, éppen olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, mint az eper.

A PAKOLÁS ELKÉSZÍTÉSE

Négy-öt nagyobb szem epret alaposan mossunk meg, majd egy villa segítségével pépesítsük. Keverjük össze egy evőkanálnyi natúr joghurttal. Ha túl folyós lenne, egy teáskanálnyi korpával erősíthetjük a pakolás szerkezetét. Alaposan keverjük össze, és tegyük tíz percre a hűtőbe. Ez idő alatt alaposan mossuk, tisztítsuk meg az arcot. A tiszta arcbőrre óvatosan vigyük fel a pakolást, hagyjuk rajta tíz percig, majd langyos vízzel mossuk le. Az eper magába szívja a nedvességet anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Mivel normalizálja az arcbőr hidratációját, rendkívül gyorsan eltünteti a pattanásokat, apróbb mitesszereket is.

Az eredeti cikk arról, hogy a szezonális gyümölcsök és zöldségek nem csak belsőleg alkalmazva fejtik ki jótékony hatásukat, elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

Egy pihentető kozmetikai frissítő kúra után érdemes kimozdulni a szabadba. Korábbi cikkünkben ehhez adtunk tippeket. A kerékpározás ideális egy pár órás kiruccanás erejéig is, de hosszabb utakat is bátran tervezhetünk. A legjobb tippek, hogy merre induljunk kerékpárral.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.