Így választhatjuk ki edzéshez a tökéletes hátizsákot

Ha szeret sportolni, biztosan megvannak a kedvenc sportfelszerelései. Hol tárolja, hogyan szállítja ezeket? – teszi fel a kérdést a Diéta és Fitnesz magazin cikke.

Forrás: dietaesfitnesz.hu - mediaworks2021. 05. 01. 18:14
null
A kép csak illusztráció Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdjük azzal, hogy ha ön edzéshez keres táskát, akkor már most nagyon örülünk – írja a Diéta és Fitnesz magazin. A mozgás fontos, sőt elengedhetetlen az egészséges életmód szempontjából, így az is érthető, hogy ehhez megfelelő kialakítású és minőségű sportfelszerelésekre van szükség. A futócipőt vagy edzőpólót valahol tárolni, szállítani kell. Erre sokan kézitáskát használnak, van azonban egy praktikusabb ötlet: hátizsákoz használni.

Okosan válassza ki a megfelelő kialakítást

Amikor az edzéshez keres hátizsákot, mindenképp vizsgálja meg annak méretét, űrtartalmát. Nem mindegy, milyen sportot űz, ahhoz mennyi felszerelésre van szüksége, azaz látni kell előre, minek kell elférnie a vállaira vetett táskában. Többféle kialakítás, stílus és szín elérhető, a választékban nem kell csalódnia. Azt viszont tudnia kell, hogy a hátizsákban csak szállítani akarja-e a cuccait, vagy a sportoláshoz is használja-e majd az eszközt. Egész más a helyzet, ha csak az edzőteremig kell elvinnie benne a sportcipőt, illetve akkor, ha egy hosszú terepfutásra indult az edzéshez vásárolt hátizsákkal. Mindkét esetben mást kell figyelembe venni a kialakításnál – utóbbinál fontos, hogy a táska elősegítse, ne hátráltassa az edzést.

A kép csak illusztráció
Fotó: MTI/Soós Lajos

Szintén a kialakításhoz tartozik, hogy a vásárlásnál meg kell nézni a tárolókat, rekeszeket. Az edzéshez való hátizsákban remek funkció, amikor az izzadt, nedves ruhákat külön lehet választani a száraz daraboktól, így ajánlott ilyen megoldásokat keresni. Minél több a zseb benne, annál jobb, annál több edzőcuccnak talál majd külön helyet. A jó hátizsák kiszolgál, méghozzá az edzéshez szükséges eszközökkel, azok megfelelő tárolásával.

A szín nem számít, de a gyártó legyen elismert

A színek terén nincs tabu. Olyat válasszon, amely tetszik önnek, amit szívesen vesz magára. Ha figyel arra, hogy a hátizsák passzoljon az edzőfelszerelése stílusához, azért jár egy plusz vállveregetés, de enélkül sincs gond. A legnépszerűbb színek? Barna, bézs, bordó, ezüst, fehér, fekete, kék, khaki, lila, narancssárga, piros, rózsaszín, sárga, szürke és zöld. Ha ön olyat sportol, ahol könnyen koszolódik a hátizsák, érdemesebb inkább a sötétebb árnyalatokat előtérbe helyezni.

Ami a brandeket illeti, nincs olyan, hogy csak az egyik, esetleg csak a másik a jó. Mégis ki kell emelni, hogy a „noname” megoldások helyett érdemes minőségi gyártók termékét választani. Hogy miért? Mert a minőségi anyagoknak köszönhetően ezek strapabíróbbak, tovább tartanak, így bár az áruk elsőre magasabb lehet, hosszabb távon jobb befektetésnek számítanak.

Az eredeti teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.