Jó ötlet reggelente éhgyomorra enni a banánt?

A reggelek a legtöbbünk számára annyira rohanósak, hogy egyszerűen nincs időnk reggelit készíteni. Ilyenkor jöhetnek szóba a gyorsan bekapható élelmiszerek, mint a müzli vagy a banán. De vajon jó ötlet éhgyomorra banánt enni? – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 09. 19:12
banán
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A banán egy szuper kényelmi gyümölcs, bárhol és bármikor elérhető, gyorsan megehető. Tele van rostokkal, káliummal, magnéziummal, gazdag vasban, B- és B6-vitaminban is. Valójában jótékonyan hat az immunrendszerre, az izmokra, és még az energiaszintet is növelheti.

Ez utóbbi tulajdonságát tápanyagainak és a benne lévő cukornak köszönheti, amely azzal ad lendületet a testnek, hogy megemeli a vércukorszintet. Ám ez az energialöket néhány órán belül elhalványul, és még fáradtabbnak érezhetjük magunkat.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Ráadásul a magas magnéziumtartalmú ételek éhgyomorra történő fogyasztása befolyásolhatja az anyagcserét, egyensúlyhiányt okozhat az emésztésben.

Ezért érdemes a banánt elsősorban nem éhgyomorra enni, illetve más összetevőkkel együtt fogyasztani, mint a zab, dió vagy mandula, esetleg más gyümölcsökkel és zöldségekkel, vagy gabonafélékkel.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Gyümölcsök, amik garantáltan segítenek a fogyásban

A gyümölcsök tökéletes partnerek a diétában: magas a vitamin- és rosttartalmuk, valamint édes ízüknél fogva a legegészségesebb, legfinomabb és leglaktatóbb nassolnivalók lehetnek fogyókúránk során – írja a Mindmegette.hu.

Grépfrút

A grépfrút kalóriaszegény, ám A- és C-vitaminokban igen gazdag gyümölcs. Egészséges nasiként, főétkezések előtt fogyasztva, kiváló étvágycsökkentő lehet, így segít kontrollálni a kalóriabevitelt.

Alma

Alacsony kalória- és magas rosttartalom jellemzi íz almát, ami így könnyen és gyorsan eltelít. Tudományosan bizonyított tény, hogy segíti a súlycsökkenést.

Bogyós gyümölcsök

Áfonya, szeder, vörösáfonyam ribizli – és társaik szintén magas vitamin-, és alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek, emellett kedvezően befolyásolják a vérnyomást és a koleszterint, és csökkentik a szervezetben lévő gyulladásokat.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.