Kávéimádók figyelem! 6 trükk, amit eddig nem ismertek

A kávézás igazi élményét csak az élheti át, aki igazán szenvedélyesen szereti a fekete nedűt. Valami különlegességre vágyna, amiért nem kell kávézóba menni? Nem szeretne hosszan pepecselni és sokat költeni, de időnként kilépne a megszokott kávérituáléjából? Akkor jó helyen jár! – kecsegtet a life.hu.

Forrás: life.hu - Mediaworks2021. 01. 26. 11:20
null
Világszerte évente több mint 9,5 milliárd tonna kávét termelnek Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Gondolja újra a jeges kávét! Főzzön le egy nagy adag erős, feketekávét, öntse a jégkockatartóba, és tegye a fagyasztóba. Ezután nincs más dolga, mint felmelegített tejbe beledobni pár kávé jégkockát, és élvezni a kellemes langyon selymességet. Figyelem, ehhez nem kell megvárnia a nyarat, otthona melegében is bátran elkortyolhat egy ilyen különleges élményt nyújtó kávét.

2. Rétegezzen! Vegyen elő egy átlátszó, vastagabb falú poharat, ezután öntsön bele jó sűrű csokoládé öntetet, majd lassan tejet, végül a kávét – amire akár saját késíztésű tejhabot is tehet. Csodás, réteges kávét kap, ami felveszi a versenyt a kávézókban kapható különlegességekkel.

3. Egy korty alkohollal. Hosszú és fárasztó napja volt? A délutáni kávéjához adjon némi krémlikőrt – csokoládét, mogyorót, kávét akár – és élvezze a bájosan elkeveredő alkohol lazító hatását.

4. Ízesítse már a főzéskor! Amikor a kávéfőzőbe beleteszi az őrölt feketét, a tetején hagyjon egy kis helyet. Ide szórhat fahéjat, szerecsendiót, de akár mézeskalács fűszerkeveréket is. Hirtelen főzze le a kávét! Az így kapott ízélmény egészen különlegessé teszi majd az otthoni kávézást.

5. Tej helyett. Tejesen issza a kávét? Próbáljon ki helyette valami mást: tejszín, sűrített tej, tejszínhab. Mind más sűrűségűek, más ízt és küllemet adnak a már megszokott kávénak. Érdemes kísérletezni!

6. Édes fekete élvezet. Készítsen karamellás vagy vaníliás tejet, és ezt adja hozzá a kávéhoz. Higgye el, hogy egészen más lesz így az íze, mintha szirupot használna.

Az eredeti cikket ITT olvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.