Lassan, de növekszik a fiatalok oltási hajlandósága is

A lakosság 57 százaléka úgy véli, hogy augusztusig véget érnek a korlátozások Magyarországon – írja a vg.hu

Forrás: vg.hu2021. 04. 15. 8:41
null
o Forrás: Ipsos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok többsége továbbra is óvatos és teljes nyitást csak augusztusig bezárólag vár. Folytatódott a bizonytalanok és oltásellenesek lakosságon belüli arányának csökkenése, és egyértelműen az oltást vállalók irányába billent a mérleg – derült ki az Ipsos áprilisi kutatásából.

Az felmérés eredményeiből kiderül, hogy a kormány által bejelentett fokozatos nyitástól függetlenül a lakosság jelentős része továbbra is tartja a személyes védekezésre vonatkozó szokásait, odafigyel a maszkviselésre és a kézmosásokra, újra nagyobb arányban kerüli a személyes találkozókat és a tömegközlekedést.

Az általános óvatosság mutatója azonban, a továbbra is magas megbetegedési és halálozási értékek ellenére sem közelíti meg az év eleji lokális csúcsot.

Ugyanakkor a lakosság egyre nagyobb hányada válik nyitottá a vakcinákra. Az áprilisban mért oltási hajlandóság minden eddiginél magasabb, egyúttal az ellenzők és bizonytalanok tábora is csökkent.

Jelenleg a magyarok 58 százaléka oltáspárti, szemben a körülbelül egyharmadnyi ellenzővel.

Fotó: Ipsos

Az oltási kedv javulásával párhuzamosan fokozatosan növekedett a regisztrációs hajlandóság az elmúlt két hónapban, azonban a pozitív trend nem minden lakossági szegmensben azonos dinamikájú.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Olimpiai bajnokok is kampányolnak az oltás mellett

Már 4,1 millió felett van már a vakcinára regisztráltak száma, de orvosok szerint ez még kevés lehet ahhoz, hogy sikerüljön megfékezni a járványt. Ezért ismert emberek is az oltások mellett kampányolnak – számolt be az M1 Híradója.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.