Itt a lehetőség, ha beleharapna egy lila paradicsomba

Megkezdődött hazánkban is a többszörösen díjnyertes YOOM™ paradicsom termesztése és forgalmazása. A következő hónapokban mintegy 300 ezer csomag kerül a különleges színű csemegéből a fogyasztók asztalára – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 15. 18:40
null
YOOM Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fajta a világ vezető agrárvállalatai közé tartozó, több mint 100 országban tevékenykedő Syngenta paradicsoma, írja a cég közleményében. „Vállalatunk zöldségvetőmag divíziója élen jár a zöldségfajták nemesítésében, munkatársaink elkötelezettek az innováció iránt és azon dolgoznak, hogy a termelő partnereinken keresztül egészséges és ízletes zöldségek kerüljenek a fogyasztókhoz. Ennek az innovatív közös munkának az eredménye a YOOM™, mondta Antal Gyula, a Syngenta zöldségfélék üzletágvezetője.

A paradicsom könnyen felismerhető különleges sötétlila színéről és édes-savanyú zamatáról, amely az izgalmas „umami„ ízben ölt testet.

Az umami egy aminosav, amely más molekulákkal együtt fokozza az ízlelőbimbókra gyakorolt élményt. Sötét színéért az antocianin fele, amely vízben oldódó természetes pigment. Emellett gazdag karotinoidokban is, amelyek erős antioxidánsok és segítenek leküzdeni a fáradtságot. Ehhez társul még a nagy adag C-vitamin, magnézium és kálium.

YOOM
Fotó: YouTube

A Magyarország déli részén, a Trivega Kft. orosházi és forráskúti kertészetében termő fajta a tervek szerint mintegy 300 ezer – fenntartható erdőgazdaságok alapanyagaiból készült – csomagban kerül a fogyasztókhoz 2021-ben.

A paradicsomot a szakemberek korszerű üvegházban termelik, amelyet geotermikus energiával fűtenek. A növények természetes közegben fejlődnek, a káros betegségektől és rovaroktól biológiai növényvédelemmel óvják.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube

Így lesz tökéletes a házi paradicsomszósz + videó

Aki egy picit is otthonosan mozog a konyhában, az jól tudja, hogy nagy előny, ha jól ismeri a házi paradicsomszósz elkészítését. Hogy miért? Mert nem csak a húsgombócokhoz, spagettihez, vagy a pizzatészta megkenésére használható, de akár mártogatósok mellé is kiváló lehet. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el a tökéletes házit, ami simán veri bolti társait – írja a Lakáskultúra.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.