Megtarthatja az őt megcsonkító fehér cápa fogát egy szörfös

Dél-Ausztrália állam kivételesen engedélyezte egy helyi szörfösnek, hogy megkapja a fogát annak a fehér cápának, amely kis híján megölte őt néhány évvel ezelőtt.

Forrás: MTI2021. 05. 05. 10:40
null
Megtarthatja az őt megcsonkító fehér cápa fogát egy ausztrál szörfös Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most 32 éves Chris Blowest szörfözés közben támadta meg egy 5,5 méteres fehér cápa a dél-ausztráliai Fishery Bay-nél 2015 áprilisában – írja a BBC News.

A férfi szerint a ragadozó egy ideig „rángatta és játszadozott vele”, majd végül letépte az egyik lábát.

Blowest két barátja húzta ki a partra, majd miután a mentősök ellátták, egy adelaide-i kórházba szállították. „A szívem teljesen leállt, ezért szívmasszázst alkalmaztak, amíg végre az élet jeleit mutattam” – idézte fel a férfi, aki tíz napig volt kómában az incidens után.

Amikor a rendőrök elmentek begyűjteni a szörfdeszkáját, egy cápafogat találtak benne, amelyet a helyi törvényeknek megfelelően átadtak az illetékes hatóságnak.

Dél-Ausztrália állam tiltja a fehér cápák bármely testrészének birtoklását, értékesítését vagy vásárlását és azok, akik megszegik a törvényt akár százezer ausztrál dollár (23 millió forint) pénzbírságot vagy két év börtönbüntetést is kaphatnak.

Megtarthatja az őt megcsonkító fehér cápa fogát egy ausztrál szörfös
Fotó: Pixabay

Blowes több alkalommal is felkereste a hatóságot amiatt, hogy megkaphatja-e a fogat, de csak azután tettek vele kivételt, hogy egy helyi politikus tudomást szerzett az ügyéről és közbenjárt az érdekében. Ez az első alkalom, hogy valaki kivételt élvez a törvény alól az államban.

„A deszkámba ragadt. Soha nem ölnék meg egy cápát a fogáért, de ez elvette a lábam és nem látok okot arra, hogy én miért ne kaphatnám meg a fogát” – jegyezte meg a szörfös.

Blowes, aki ma már műlábbal is bátran meglovagolja a hullámokat, otthonában őrzi a cápafogat és rendszeresen magával viszi, amikor motivációs beszédeket tart balesetéről. „Ez egy jó kis szuvenír, amelyet majd megmutatok az unokáimnak” – jegyezte meg a férfi.

Távoznia kell szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak

Több mint harminc év után a hatóságok távozásra kényszerítik szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak is nevezett 82 éves férfit.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.