Melyek a legjobb szabadtéri sportok tavasszal?

Sportolnánk, de nem szeretünk konditerembe járni? Számos olyan sport van, amelyet űzhetünk a szabadban is, ugyanúgy javítják az állóképességet, az izomzatot, és égetik a zsírt, mint a súlyzók emelgetése – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 05. 14. 10:51
null
Ha már a kocogás és a sprint sem okoz problémát, vegyük elő a bringát Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túrázás

Az egyik legjobb szabadtéri és rekreációs tevékenység a túrázás. A hátizsákos kirándulások vagy a többnapos expedíciók a legegyszerűbb útvonalaktól a nehéz technikai pályákig, mind remek kikapcsolódást kínálnak szellemileg és testileg is. A túrázás során erősödnek a lábizmok, javul az állóképesség. Óránként 600-700 kalóriát égethet el a szervezetünk.

Futás

A futás klasszikus szabadtéri sport, az egyik legjobb mozgásforma az állóképesség és az izomzat fejlesztésére. Ez a sport is lehetőséget ad arra, hogy a barátokkal, a családtagokkal is űzzék. Minimális felszerelést igényel. Egy óra alatt 1000 kalóriát is elégethetünk – ha nehéz, emelkedős terepen futunk, ennél is többet.

Kerékpározás

A legtöbb ember gyerekkorában megtanul biciklizni. A kerékpározás erősíti a lábizmokat, javítja az állóképességet, az egyensúlyt, a koordinációt, a szívműködést. A kerékpározásra számtalan helyszín kínálja magát, az országúttól kezdve, az ösvényeken át, a hegyekig. Egy óra bringázással körülbelül 400 kalóriát égethetünk el.

A kocogás helyett, elővehetjük a bringát
Fotó: PEXELS

Úszás

Az úszás nem maradhat le a listáról, hiszen nemcsak uszodában, hanem szabadtéri medencékben, tavakban és tengerekben is úszhatunk. Az úszás különösen kiváló alternatíva a sportolásra a nagy nyári melegben. Az úszás során a test összes izma mozog, jótékony hatással van a szív-és érrendszerre, a légzőszervekre, az állóképességre. Óránként 600-700 kalóriát égethetünk el egy edzésen.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.