Merjünk hétvégére szabadtéri programot tervezni?

Eső, szél, felhők, napsütés és nyári meleg. Minden előfordul majd az elkövetkező napokban. De vajon melyik lesz a nyárias programokra ideális? – olvasható a likebalaton.hu oldalán.

Forrás: likebalaton.hu, koponyeg.hu2021. 05. 22. 17:13
null
A kép illusztráció Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pünkösd vasárnap

Estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű ismétlődő eső, záporeső. Az északnyugati szél erős marad. Mindössze 15 fok körül várható a csúcsérték.

Pünkösd hétfő

Hajnalban néhol ködfoltok képződnek, melyek délelőtt gyorsan feloszlanak és többórás napsütés ígérkezik. Délután megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de kicsi az esély csapadékra. 21 fok köré melegszik a levegő.

Kedd

A kezdeti napos időt követően délután egyre magasabbra törnek a gomolyok és szórványosan alakul ki zivatar, zápor. S, mivel már munkába kell menni a hosszú hétvége után, meg sem lepődünk, hogy végre nyárias meleg várható 25-26°C körüli maximumokkal.

A kép illusztráció
Fotó: unsplash

Orvosmeteorológia

Bár nincs front, az évszakos átlaghoz képest hűvösebb időjárás miatt az arra érzékenyeknél enyhe hidegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek. Általános tünetként vérnyomás-ingadozás, szédülés, fejfájás jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki. A változékony időjárás és az ilyenkor megszokott, átlagosnál hűvösebb idő miatt kedélyállapotunkat a kedvtelenség és a lehangoltság jellemezheti.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.