Mutatjuk, miért van jó hatással az alma az egészségre

Az alábbi tényekből kiderül, hogy miért is olyan igaz a „mindennap egy alma” kezdetű népszerű mondás.

Forrás: origo.hu2020. 10. 02. 18:44
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Friss Kalandok program utánajárt az alma ókor óta ismert egészségmegőrző hatásainak. Mutatjuk miért igaz a „mindennap egy alma” kezdetű mondás:

Nagyszerű vitamin- és tápanyagforrás

Az alma tartalmaz A-vitamint, B-komplex-, illetve C-vitamint, káliumot, kalciumot, cinket, magnéziumot, fluort, jódot, foszfort, nátriumot, szelént, pektint és vasat.

Csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát

Az almában megtalálható antioxidánsok a sejteket károsító folyamatok semlegesítésével hatnak jótékonyan egészségünkre, erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő- és rákmegelőző hatással rendelkeznek.

Fotó: Pexels

Segíti az emésztést

Magas rosttartalmának köszönhetően az alma kétszeresen is jótékonyan hat az emésztésre.

Rendben tartja a koleszterinszintet

A magas koleszterinszint számottevően növeli a különböző szívbetegségek és a szélütés kockázatát.

A magas vérnyomás ellen is hatásos lehet

Káliumtartalma miatt az alma a szívinfarktus és a magas vérnyomás ellen is hatásos lehet.

Fotó: Pexels

Csökkentheti a savképződést

A tapasztalatok szerint az alma csökkenti a vesekő- és húgysavképződést, mivel organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat.

Almával az egészséges, fehér fogakért

Az almafogyasztás serkenti a nyáltermelést a szájban, ezáltal segíthet megakadályozni a fogszuvasodást. Az almasav világosító hatása hatékony lehet a fogak elszíneződése ellen.

A fogyókúrából sem érdemes kihagyni

Az említett gyümölcs rendkívül gazdag a pektin nevű, vízben oldható rostban, amely teltségérzetet okoz, csökkenti a cukor felszívódását, és segíti a szervezet méregtelenítését.

AZ ALMA KB. 85%-A VÍZ, FRUKTÓZTARTALMA AZONBAN VISZONYLAG MAGAS.

Fogyókúrából ennek ellenére sem szabad kihagyni számos jótékony tulajdonsága miatt, melyeknek köszönhetően az egészséges életmód és kiegyensúlyozott diéta egyik nélkülözhetetlen eleme, a cukorbetegeknek azonban figyelniük kell fruktóztartalmára.

Fotó: Pexels

A hasznos részleteknek még nincs végük, az alábbi linkre kattintva érhetőek el.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.