Mutatjuk, miért fogyassza ön is rendszeresen a diót

Az ősz számos csodát rejt még magában a tökön, a körtén és a szilván kívül. Ne feledkezzünk meg a kedvenc gyümölcseinknél és zöldségeinknél valamivel kisebb dióról. Nemcsak finom, de számos egészségügyi hatása is van a természet eme adományának. Rengeteg antioxidánst vihetünk be a szervezetünkbe a fogyasztásával, ám ez csak egy ok, amiért érdemes beépítenünk az étrendünkbe.

Forrás: origo.hu2020. 10. 10. 15:45
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, mint a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamin, illetve kalcium, kálium, magnézium, vas, réz és mangán is van benne.

Immunerősítésre is kiváló választás, különösen a hűvös őszi időszakban.

Magas az energiatartalma, egy nehéz nap során hozzáadhatjuk a salátánkhoz vagy készíthetünk belőle müzliszeletet.

Fotó: Pexels

A dió antioxidánstartalma magas, ami az általános egészség szempontjából kulcsfontosságú.

Mivel a dióban sok a magnézium, így stresszoldásra, az idegeink védelmére is kiválóan alkalmas.

A benne lévő E-vitamin miatt a bőr és a haj is egészségesebbé válhat.

Fotó: Pexels

A dió gazdag Ómega-3 zsírsavban, amely nélkülözhetetlen a test számára. Segíti az emésztést és energiával lát el.

A többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően támogatja az agyműködést, és fokozza a koncentrációs képességet is.

Fogyasszuk bátran sajttal, salátákhoz, desszertekhez. Naponta 3-6 diófél elfogyasztása javasolt.

Fotó: Pexels

Ez történik a testeddel, ha avokádót fogyasztasz

Az avokádó szuperélelmiszer és világszerte egyre népszerűbb, méghozzá nem véletlenül. Rengeteg antioxidánst, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Számos jótékony hatással bír, amit magad is tapasztalsz, ha rendszeresen fogyasztasz avokádót.

Csökken az éhségérzeted

Az avokádó alacsony szénhidráttartalmú, tehát nem hizlal, mégis sok rostot tartalmaz. Egy közepes darabban három gramm rost van, így hatékonyan segít az éhségérzet leküzdésében.

Javul a látásod

Egy 2017-es tanulmány szerint, akik minden nap elfogyasztanak egy avokádót, javul a látásuk. Mindez a lutein tartalmának köszönhető, ami szerepet játszik az életkorral összefüggő szembetegségek megelőzésében.

Csökken a vérnyomásod

Az avokádó káliumban gazdag, a nátriumtartalma azonban alacsony. Ez a kombináció segít csökkenteni a vérnyomást, ezzel együtt pedig a szívroham és a stroke kockázatát is.

Növekszik az ellenálló képességed

Az avokádó rengeteg antioxidánst, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. C-, E-, K-, és B6- vitamint, riboflavint, niacint, folátot, magnéziumot, káliumot, luteint, béta-karotint és omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Ezeknek rengeteg jótékony hatása van, erősítik a

A teljes cikket az alábbi linkre kattintva érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.