Négycsillagos wellness, sport-, konferencia hotel épül Szolnokon

Százötvenöt szobás, háromemeletes, négycsillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központ épül Szolnokon a Holt-Tisza partján – jelentette be a térség fideszes országgyűlési képviselője szerdán online sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2020. 12. 09. 15:44
null
HOTEL Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százötvenöt szobás, háromemeletes, négycsillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központ épül Szolnokon a Holt-Tisza partján – jelentette be a térség fideszes országgyűlési képviselője szerdán online sajtótájékoztatón.

Kállai Mária elmondta: a teljes mértékben magyar tulajdonú Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. csaknem 10 milliárd forintos beruházását a kormány mintegy 4 milliárd forinttal támogatja. A beruházás a tervek szerint jövő nyáron indul és 2023 nyarán ér véget. A komplexum hasznosítja majd a megújuló energiaforrásokat, a geotermikus- és a napenergiát is, megfelel a fenntartható fejlődés követelményeinek – tette hozzá.

Szólt arról, hogy a városban nőtt a vendégforgalom az elmúlt években, és bízik abban, hogy ez a tendencia folytatódik.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese szerint Szolnok további fejlődésének alapkulcsa lesz a szálláshely-kapacitás bővítése. A minőség felé kell elmozdulni a szálláshely-fejlesztéseknél a vidéki Magyarországon is – mondta. Hozzátette: a kormány nem a megszorításokat, hanem az előrelépést, a fejlődést szorgalmazza a koronavírus-járvány idején is. Hangsúlyozta azonban, hogy a turizmus újraindítása 2021-ben rendkívül nagy feladat lesz.

Idén nyáron 11,6 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon a belföldi vendégek – közölte a vezérigazgató-helyettes, megjegyezve: ez minden idők rekord magyar vendégéjszaka-száma. Mint mondta, a belföld lett az új külföld.

Kitért arra, hogy a magánszálláshelyek fejlesztésére nyáron a kormányzat több mint 42 milliárd forintot biztosított, ebből 14 ezer magánszálláshely részesül támogatásban szobánként egymillió forinttal. Szolnokon 16 szálláshely több mint 45 millió forint támogatást kapott ebből az összegből.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a cél az volt már évekkel ezelőtt is, hogy Szolnok felkerüljön az ország turisztikai térképére. Az első lépés ennek érdekében a Tiszaparti sétány teljes felújítása volt, megépült a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, megújult a Szolnoki Művésztelep, épül a szolnoki vár, megépült a Tiszavirág gyaloghíd, folyamatban van a Tiszaligeti Strandfürdő fejlesztése – sorolta.

Hozzátette: a városban kettő négycsillagos és három háromcsillagos szálloda összesen ezer férőhelyet tud biztosítani, ez viszont nem elég. A bejelentett négycsillagos szuperior wellness szálloda a Holt-Tisza partján épül – mondta, megjegyezve, hogy ez egy tizenhat kilométeres holtág, ahol tizenöt ország sportolói készülnek olimpiára és világbajnokságra kajak-kenu sportágban. A városban népszerű a vízilabda és kosárlabda is – fűzte hozzá.

A polgármester kitért arra, hogy Szolnokon 2,5-2,7 napot töltenek az oda látogatók, ezt szeretnék növelni és még inkább fellendíteni a sportturizmus mellett többek között a horgász-, a lovas- és a vadászturizmussal.

A 17 ezer négyzetméteren épülő szálloda 155 szobájából 123 kétágyas lesz, a többi pedig lakosztály. A mintegy ezer négyzetméteres konferenciaközpont 300-350 ember befogadására lesz alkalmas. Többek között épül egy mintegy 3 ezer négyzetméteres wellness-központ is.

A „Tiszakavics” elnevezésű komplexum üzemeltetője a 2020 júniusában alakult, a Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. tulajdonában levő Riverstone Hotel Kft. lesz.

A Green Plan Energy 2010-ben alakult 100 százalékban magyar tulajdonú, csaknem 9 milliárd forint éves nettó árbevételű energetikai, környezetvédelmi cég. Fő profilja az alternatív energiaforrások kiaknázására irányuló berendezések forgalmazása, rendszerek tervezése, kivitelezése.

A Green Plan cégcsoportot jelenleg nyolc vállalat alkotja, jelen fejlesztéssel első turisztikai beruházásaként kívánja bővíteni portfólióját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.