Nem is sejtetnénk, hogy ezek a dolgok munkahelyi kiégéshez vezetnek

Nem csak az irodai problémák viselik meg a közérzetünket, derül ki egy kanadai tanulmányból. Három meglepő okot tártak fel, amelyek nagyban aláássák a munkahelyi motivációt és veszélyeztethetik mentális egészségünket. Nézzük, mi ez a három ok és hogyan tudjuk kikerülni a csapdákat – írja a Gyógyzóna.

Forrás: gyogyzona.hu2021. 07. 08. 19:47
null
A kép illusztráció Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehetetlen határidők, elviselhetetlen főnök, az okokat a végtelenségig lehetne sorolni. Ahogy az a Health.com cikkéből kiderül, nemcsak a negatív irodai körülmények vezetnek idővel szorongáshoz, érzelmi kimerüléshez, depresszióhoz. Van három másik ok is, amelyekre érdemes igencsak odafigyelni, mert munkahelyi kiégéshez vezethetnek.

Nem megfelelő otthoni támogatás

A munkahelyi kiégés elkerülése érdekében a megértő partner legalább ugyanolyan fontos, mint egy támogató főnök – állapították meg a kanadai kutatók. Ha úgy érezzük, párunk nem lát rá, hogy milyen helyzettel, problémákkal küzdünk nap mint nap, akkor üljünk le és beszélgessünk el. Bátran mondjuk meg társunknak, hogy sokat segítene rajtunk, ha meghallgatna.

A kép illusztráció
Fotó: Unsplash

Nem vagyunk elég szociálisak

Itt most nem a közösségi oldalakról beszélünk. Azoknál az embereknél, akik az irodán kívül szociális életet is élnek, kevesebb mentális egészségügyi probléma merül fel. A tanulmányból az is kiderül fontos, hogy időt szánj munka után a barátokra. Jusson idő alkalmanként egy-egy közös kávéra vagy este egy pohár italra, még akkor is, ha úgy érezzük, épp nincs kedvünk hozzá a hosszú munkanap végén. Ha pedig a legtöbb barát kolléga is egyben, akkor keressünk új hobbit, egy új csoportot, akikhez csatlakozhatunk, akik jól elválaszthatók a munkahelyi körtől.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.