Nincsenek könnyű helyzetben az életmódváltásra készülők

A szakokleveles dietetikus arra hívta fel a figyelmet, hogy gombamód elszaporodtak az önjelölt táplálkozási tanácsadók.

Forrás: MTI2020. 12. 29. 17:34
null
Nem mindegy, mit tesz mega az ember azért, hogy külsőleg is egészségesnek látszon Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincsenek könnyű helyzetben az életmódváltásra készülő laikusok, mivel gombamód elszaporodtak az önjelölt táplálkozási tanácsadók – mondta Somogyi Kovács Anita szakokleveles dietetikus kedden az M1 aktuális csatornán.

Hangsúlyozta:

táplálkozási életmódváltásra vonatkozó tanácsokat dietetikustól és szakorvosoktól, például endokrinológusoktól ajánlott elfogadni.

A fenntartható életmódváltásért a fokozatosság elvét kell betartani, kezdetnek az alkoholról való lemondás, vagy a reggeli bevezetése is nagy segítség lehet – fűzte hozzá a dietetikus.

Nem mindegy, mit tesz mega az ember azért, hogy külsőleg is egészségesnek látsszon (a kép illusztráció)
Fotó: pexels

Ezek a legjobb gyógymódok túlevésre és másnaposságra

Az év legszebb napjai és az év végi ünneplés is hamar rémálommá válhat, ha a túlevés miatt emésztési problémákkal kell küzdenie. Másnaposság, haspuffadás, gyomorfájdalom? Ha ismerősek ezek a fogalmak, akkor készüljön előre természetes kímélő ételekkel – tanácsolja cikkében a Mindmegette magazin. Liba, pulyka, különféle sültek, nehéz köretek és sütemények: karácsonykor többnyire gátlások és lelkiismeret-furdalás nélkül dőzsölünk, egészen addig, amíg meg nem fájdul a gyomrunk. Ám a legszebb estét is tönkreteheti, ha a hasfájással kell végigülni a családi találkát, csak mert puffadásig ettük magunkat. Ha ön hajlamos a túlevésre, vagy szeret egyszerre sokat enni, akkor mindig készüljön tudatosan az ünnepekre, és szerezzen be természetes gyomorvédőket.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.