Nyár a városban, avagy így vészelhetjük át a hőséget

Az elmúlt évek hőhullámai próbára tették a városlakókat. Segítünk túlélni a kánikulát a betontengerben.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 07. 04. 19:35
null
Budapest, 2021. június 24. Zacskós vízzel hûsíti magát egy nõ a fõvárosi Móricz Zsigmond körtéren 2021. június 24-én. A hõség miatt tasakos vizet osztanak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársai a fõbb budapesti csomópontokon. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyár a városban: az elmúlt évek hőhullámai próbára tették a városlakókat. Amíg meg nem érkezik az igazi hőség, nem is tűnnek olyan szörnyűnek a nappalok és az éjszakák. Aztán, ahogy múlik az idő, úgy lesz egyre kínzóbb a kánikula. Tippjeink segítenek túlélni a legmelegebb napokat a betontengerben – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

1. ÖLTÖZZÜNK LAZÁN!

Felejtsük el a farmert és a vastag, nehéz anyagból készült ruhákat! Nyáron a finom pamutból és lenvászonból készült, szellős, nem testhez tapadó darabok viselése ajánlott. A természetes alapanyagból készült papucsok, szandálok segítenek a láb egészségének megőrzésében.

Tipp:

Ha a munkahelyünk légkondicionált, tartsunk az irodában egy harisnyát és egy zárt cipőt.

2. VÍZ NÉLKÜL NE INDULJUNK EL!

A forgalmasabb csomópontokon, pályaudvarokon gyakran osztanak hűtött vizet, de a hőségben mindig legyen nálunk víz, különösen ha nagyobb távolságra indulunk vagy a város külső kerületeibe megyünk.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Tipp:

Egy finom, könnyű arcpermet pillanatok alatt felfrissíti a bőrt.

3. MENJÜNK LÉGKONDICIONÁLT HELYRE!

A bevásárlóközpontok, múzeumok nagy része légkondicionált, így a forró napokon érdemes „letudni” a régóta halogatott vásárlásokat, és megnézni érdekes kiállításokat, amikre soha nincs elég idő.

Tipp:

Kortyolgassunk hideg, gyümölcsös, alkohol- és lehetőleg cukormentes koktélokat, amelyek nemcsak finomak, de segítenek megőrizni a szervezet hidratáltságát is.

4. SZERVEZZÜNK VÍZPARTI PROGRAMOKAT!

Mármint a strandoláson kívül. Érdemes folyóparti, tóparti helyeket felkeresni a meleg nyári estéken. A kávézók, éttermek teraszán kellemes a hőmérséklet, legalább öt-tíz fokkal hűvösebb van, mint a városközpontban, a betontengerben.

Tipp:

Figyeljünk arra, hogy a kiállítótermekbe még a nyári hónapokban sem lehet ételt és italt bevinni.

+1 TIPP

Szabaduljunk ki a városból! Amikor csak tehetjük, üljünk buszra, vonatra vagy autóba, és hagyjuk magunk mögött a város zaját és forróságát!

Az eredeti cikk arról, hogy hogyan élhető túl a nyár a városban, elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.