Ők a Hírességek Csarnokának első két tagja a Premier League-ben

A bekerülés alapfeltétele, hogy az illető már visszavonult játékos legyen.

Forrás: MTI2021. 04. 26. 13:50
null
Alan Shearert és Thierry Henryt iktatták be elsőként a Hírességek Csarnokába a Premier League-ben Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Newcastle United legendás csatárát, Alan Shearert és az Arsenal volt támadóját, a francia Thierry Henryt iktatták be elsőként a Hírességek Csarnokába az angol labdarúgó Premier League-ben.

Shearer a PL történetének legeredményesebb gólszerzője, a Newcastle-nél és a Blackburn Roversnél eltöltött 14 szezonja alatt 260-szor talált be az ellenfelek kapujába. A volt angol válogatott játékos 1995-ben bajnok lett a Blackburnnel, és ő az egyetlen a PL történetében, aki két különböző klub színeben is 100 gól fölé jutott.

„Ha körülnézek, hogy milyen hihetetlen játékosok szerepeltek a Premier League-ben... Nagy megtiszteltetés, hogy Hall of Fame tagja lehetek” – fogalmazott közleményében Shearer. – „Mindig is profi futballista akartam lenni. Ez volt az álmom, és az, hogy trófeákat nyerjek, gólokat szerezzek a St James' Parkban. Minden percét élveztem.”

A francia válogatottal világ- és Európa-bajnok Henry 258 meccsen klubrekordot jelentő 175 gólt szerzett az Arsenal színeiben a PL-ben. Kétszer lett bajnok a londoni csapattal, és kulcsjátékosa volt annak a gárdának, amely a 2003/04-es szezonban veretlenül lett első.

Alan Shearert és Thierry Henryt iktatták be elsőként a Hírességek Csarnokába a Premier League-ben
Fotó: Flickr

„Több mint különleges érzés, hogy Alan Shearerrel mi vagyunk az elsők, akiket beiktattak” – mondta Henry. – „Amikor gyerek voltam, az volt a vágyam, hogy kapjak egy pár futballcipőt, most pedig a Hírességek Csarnokáról beszélünk.”

A liga bejelentése szerint a Hall of Fame az 1992-ben indult Premier League-ben szerepelt futballisták tehetségét és eredményeit hivatott ünnepelni. A bekerülés alapfeltétele, hogy az illető már visszavonult játékos legyen.

A legnagyobb edzésmítoszok: ne higgyen el mindent!

Manapság mindenki fitneszszakértő: a barát az edzőteremben, a munkatárs a konyhában, az influencer az Instán. A nagy információtömegben nehéz eligazodni. Igyekszünk segíteni.

Hiába a jó szándék, néha a köztudatban elterjedt téves információk, edzésmítoszok veszélyeztethetik a sportban való fejlődést. Sorra vettünk néhány fitneszmítoszt, amelyek egy része teljesen félrevezető és fölösleges, mások pedig kifejezetten kontraproduktívak, talán még sérülésekhez is vezethetnek.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.