Online nőnapi koncertet rendez a Hagyományok Háza

Online koncertet rendez a nemzetközi nőnapon a Hagyományok Háza, az esten három női prímás – Páll Éva, Kuczera Barbara és Salamon Beáta – áll össze.

2021. 03. 07. 19:30
null
Triolina Folk koncert Forrás: Hagyományok Háza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Triolina formáció a női életszakaszokat szimbolizálja: a fiatal, a közép és az érett generációkat – írják a Hagyományok Háza közleményében.

A fiatal generációt Páll Éva népi hegedűs, énekes képviseli, aki gyermekként alapította együttesét, a lassan húszéves Bara zenekart. A legnagyobb hazai népzenei és néptáncfesztiválok rendszeres fellépője, világzenei formációk kedvelt vendégművésze.

Triolina Folk koncert
Fotó: Hagyományok Háza

A középgeneráció képviselője Kuczera Barbara népzenész, népihegedű-tanár, néptáncpedagógus lesz: ő az egyetlen a magyar táncháztörténelemben, aki felsőfokú végzettséggel és gyakorlattal rendelkezik a népzene és a néptánc területén egyaránt.

Salamon Beáta prímás, népihegedű-tanár, a magyar táncházmozgalom emblematikus alakja fogja képviselni az érett generációt. Harmincöt éve játszik aktívan, 1983 óta vezetője a legendás MÉTA Együttesnek. Több mint félezer hangfelvételen szerepel.

A hétfő esti műsor vendége Virágvölgyi Márta, népihegedű-tanár lesz, aki örök érvényű írott anyagaival gazdagította hazánk népzenei kincsestárát – olvasható a közleményben.

Triolina Folk koncert
Fotó: Hagyományok Háza

Kiemelt kép: Hagyományok Háza

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.