Országszerte tanuszodák, tornacsarnokok, tantermek épülnek

A kormány elkötelezett a köznevelés megfelelő infrastrukturális hátterének megteremtése mellett, ezért központi költségvetési forrásból országszerte tanuszodák, tornacsarnokok, tantermek épülnek – közölte a állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár szerdán Földeákon.

Forrás: MW2020. 09. 09. 15:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Roland a Csongrád-Csanád megyei község új tornacsarnokának alapkőletételén azt mondta, a kormány minden olyan kezdeményezést támogat, amely hozzájárul a fiatalok testi-lelki fejlődéséhez.

Különösen fontos a sport megszerettetése a diákokkal azért, hogy felnőttként is igényük legyen erre, és a testmozgás életük alapvető és természetes részévé válhasson- hangsúlyozta az államtitkár.

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kifejtette, a földeáki tornacsarnok építése egy országszerte megvalósuló beruházássorozat része, 51 új tanuszoda, 88 új tornaterem, 15 iskola és egy óvoda kialakítása folyik. A fejlesztés célja, hogy a fiatalok minél jobb körülmények között tanulhassanak, sportolhassanak – tette hozzá.

Lázár János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: a kormány 2017-ben döntött arról, hogy a földeáki Návay Lajos Általános Iskola felújítása után az intézmény szomszédságában multifunkcionális sportcsarnokot épít, amely nemcsak a diákok kiszolgálására alkalmas, hanem közösségi térként is működhet.

A politikus hangsúlyozta, minden közösség számíthat a kormány támogatására abban, hogy helyben biztosítsák a tanulás és a szabadidő eltöltésének minden feltételét.

Hajnal Gábor (független) polgármester közölte, a 45×25 méteres pályával és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekkel rendelkező csarnok építése a község újkori történetének – a szennyvízkezelő rendszer fejlesztése után – második legnagyobb, több mint 900 millió forintból megvalósuló beruházása. A diákok a tervek szerint négyszáz nap múlva, a 2021-2022-es tanév elején vehetik birtokba az új létesítményt – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.