Öt érv amellett, hogy csökkentse a cukorbevitelt

Az elhatározás már megvan, de a megvalósításhoz hiányzik az akaraterő vagy a motiváció? Íme öt nyomós érv, amiért érdemes jelentősen visszaszorítani vagy akár teljesen elhagyni a cukrot az étrendünkből.

Forrás: Diéta és Fitnesz2020. 10. 24. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lássuk, az öt érv közül melyik a leghatásosabb!

1. Tovább marad fiatal a bőrünk

A cukor lassíthatja a kollagéntermelést, így a cukorbevitel korlátozásával, cukormentes táplálkozással késleltethető az első ráncok megjelenése és a bőr öregedésének egyéb látható jelei – írja a Diétaésfitnesz.hu.

2. Eltűnnek a hasi zsírpárnák

Nincs több finomított cukor, nincs magas vércukorszint és nem termel a szervezet extra inzulint. Így nem halmozódik fel a hason a zsír és jelentősen csökken a szív- és bizonyos daganatos betegségek kialakulásának a kockázata.

3. Energikusabb mindennapok

Ha csökkentjük a cukorbevitelt, a vércukorszintünk kiegyensúlyozottabb lesz, megszűnik az ingadozással járó energiaszint-hullámzás. A cukormentes vagy egészen minimális cukrot tartalmazó étrendnek köszönhetően kiegyensúlyozottabbak és energikusabbak maradunk, lendületesebbé válhatunk!

4. Hatékonyabb fogyás

Nem lehet elégszer ismételni: a finomított szénhidrátok és cukros ételek kiiktatása, illetve az egészséges zsírok fogyasztása segíti a megfelelő inzulintermelést, így kevesebb zsír raktározódik el. A szervezet nem éhezik, az anyagcsere felgyorsul.

Azért, hogy hogyan hat a kevesebb cukorfogyasztás a szív- és érrendszerre, illetve a teljes cikkért látogasson el a Diéta és fitnesz oldalára!

Az ülőmunkát végzőknek különösen nem ajánlott a magas cukor- és szénhidráttartalmú étkezés. Számukra mutattunk korábbi cikkünkben néhány tanácsot az ülőmunka okozta betegségek megelőzésére, és íme néhány érv, hogy kiszabadulhassanak az irodai szék „rabságából”.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.