Otthoni manikűr a gyönyörű körmökért

A csinos, ápolt megjelenéshez nemcsak jól megválasztott frizura és ízléses smink szükséges – a kezeink is magukra vonzzák a tekintetet. Eláruljuk, hogy mik az otthoni manikűr legfontosabb fázisai.

Forrás: Diéta és Fitnesz2020. 11. 02. 18:49
null
Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdjük az otthoni manikűr alapjainál! A legfontosabb, hogy megóvjuk a körmök és a kutikula egészségét. Oké, de mi az a kutikula – kérdezhetnénk. Egy vékony, nyúlós hártya, amely közvetlenül a körömlemezen fekszik, arra teljesen rátapad. Amennyiben műkörmöt szeretnénk, ezt a részt a körmös előzőleg eltávolítja, különben nem tapad meg a pótköröm. Egyébként nem szabad hozzányúlni, lekaparni vagy hátratolni, mert ha véletlenül megsérül a körömágy, az különböző fertőzések, gyulladások melegágya lehet. Vagyis a kutikulát hagyjuk békén, csak ápolóolajokkal gondoskodjunk a hidratálásáról – írja a diétaésfitnesz.hu.

FERTŐTLENÍTÉS

Körmeink egészségének megőrzése érdekében mindig tiszta, legalább havonta egyszer fertőtlenített manikűrkészlettel dolgozzunk! A legjobb módszer, ha az ollót, a reszelőt és a többi kelléket gyógyszertári alkoholba áztatjuk néhány percig, majd forró vízzel alaposan leöblítjük. A maximális higiénia érdekében célszerű az otthoni manikűr és pedikűr során is külön ollót használni.

OTTHONI MANIKŰR LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

  • Helyezzük egy kispárnára a tenyerünket, majd nyissuk szét az ujjainkat!
  • Jöhet a reszelő: könnyed mozdulatokkal alakítsuk olyan formájúra a körmeinket, amilyenre szeretnénk! Ha egyenes körömre vágyunk, akkor egyenesen, picit alábillentve jobbra-balra húzd a reszelőt. Miután elértük a kívánt hosszt, érdemes lekerekíteni a sarkokat. Amennyiben kerek formát szeretnénk, próbáljunk meg ívelten reszelni!
  • Kenjük be a körömágyat kutikulaolajjal! Ha nincs otthon, helyettesíthető olíva- vagy kókuszolajjal is.
  • Miután eldöntöttük, hogy milyen színűre festjük a körmünket, indulhat a lakkozás. Sokan azt hiszik, hogy egészen a körömágyig kell felvinni a lakkot, pedig a profik szabadon hagynak egy pici vonalat a kutikula felett, és innentől viszik fel az első réteget. Egy réteg nem réteg: célszerű 2 rétegben alkalmazni a körömlakkot (de ez a maximum!), mivel így könnyebben korrigálható később, amikor elkezd kopni.
  • Miután megszáradt a lakk, vigyünk fel rá egy réteg fedőlakkot, és ezt a lépést a tartós eredmény érdekében minden második nap ismételjük meg. Ha mégis idő előtt elkezd töredezni, próbáljuk ki azt a trükköt, hogy a lekopott körömhegyre vízszintesen húzunk rá egy réteget.
  • TIPP: Az alaplakk legalább annyira fontos, mint a fedőlakk. Az áttetsző alapréteg mindenképpen szükséges, ha élénkebb színű lakkot választunk, mert az elszínezheti a körömlemezt. További előnye, hogy remekül tudunk dolgozni rajta, hiszen szép sima felületet biztosít, és tartósabb lesz minden, amit utána rákenünk.

    Korábbi cikkünkben a hajfestés körüli leggyakoribb kérdésekkel foglalkoztunk. Azon túl, hogy vajon milyen hajszín passzol, számos kérdés az egészségre gyakorolt hatással kapcsolatos.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.