Rekordot jelentő áron kelt el egy Jordan-kártya

A sportolói kártya 61 licit után állt meg csaknem másfél millió dollárnál.

Forrás: MTI2021. 02. 06. 20:02
null
A kártyán az NBA egykori sztárja abban a mezben látható, amelyet az 1992-es All Star-mérkőzésen viselt Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A maga nemében rekordot jelentő áron, 1,44 millió dollárért (428,5 millió forintért) kelt el aukción az amerikai kosaras legenda, Michael Jordan egyik játékoskártyája.

A TMZ Sports beszámolója szerint a kártya, amelyből 1997-ben összesen 23 készült, azért ért meg csúcsösszeget a személyazonosságát titokban tartó vevőnek, mert azon Jordan eredeti aláírása is szerepel. A kártyán az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA egykori sztárja abban a mezben látható, amelyet az 1992-es All Star-mérkőzésen viselt.

A kártyán az NBA egykori sztárja abban a mezben látható, amelyet az 1992-es All Star-mérkőzésen viselt
Fotó: Flickr

A sportolói kártya 61 licit után állt meg csaknem másfél millió dollárnál. A Jordan-féle kosaras kártyák eddig legtöbbet érő darabja 915 ezer dollárért kelt el egy néhány hónappal ezelőtti aukción.

Az 57 éves Jordan kétszeres olimpiai aranyérmes (1984, 1992), az NBA-ben a Chicago Bullsszal hatszor nyert bajnoki címet. Tizennégy profi idénye alatt játszott a Washington Wizards csapatában is, innen vonult vissza 2003-ban. Ötször választották meg az NBA legértékesebb játékosának, tízszer volt a liga gólkirálya, s 14 alkalommal játszott All Star-meccseken. Mérkőzésenként átlagosan 30,1 pontot gyűjtött, 6,2 lepattanót szerzett és 5,3 gólpasszt adott.

Egy éve halt meg az NBA legendája, Kobe Bryant

2020. január 26-án a sportrajongók milliói fogadták megdöbbenéssel a hírt, miszerint Kaliforniában helikopter-baleset következtében életét vesztette a Los Angeles Lakers ötszörös NBA-bajnok legendája, Kobe Bryant. A játékos halálhírére az egész világ óriási megdöbbenéssel reagált, és a tragédiát csak fokozta, hogy a kosárlabdában egyre tehetségesebbnek mutatkozó 13 éves lánya, Gianna is az áldozatok között volt.

Minden idők egyik legjobb játékosának karriertörténete bővelkedik hullámvölgyekben, de talán emiatt nem lehetett vele szemben semlegesnek maradni. Pályafutásának utolsó 5-6 évében a sérülések miatt egyre inkább a megszállott sportanalitikusok, élcelődő sportújságírók, a gyengébb szezonjaiban statisztikáit mormoló kommentárok céltáblájává vált, amire a játékával gyakran rászolgált. Az öregedés és a sérülések miatt nem tudta azt a formát hozni, amit a legjobb szezonjai alatt. Ennek ellenére az NBA legjobbjai közé tartozott, játékosok egész generációját inspirálta jobb teljesítményre.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.