Így készítse sütés nélkül a málnát egy habkönnyű tortának

Villámgyorsan elkészítheti, cukor és lisztmentes, viszont pokoli finom. A málna és csokoládé együtt tökéletes párost alkot, elrontani sem lehet ezt az édességet – írja a Diéta és Fitnesz magazin.

Forrás: dietaesfitnesz.hu - mediaworks2021. 03. 16. 21:09
null
Málnatorta sütés nálkül, igazi finomság Forrás: dietaesfitnesz.hu - mediaworks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A málnát évszázadok óta használják a nők a nehéz napok megkönnyítésére. A nőgyógyászok napjainkban is gyakran ezt a gyümölcsöt ajánlják azoknak, akiknek nagyon erős a menzeszük. De a vérzés enyhítése mellett fájdalomcsillapító hatása is van, várandós nőknek pedig igazi csodaszer lehet émelygés ellen.

Ha ön rendszeresen fogyaszt málnát, akkor kevesebb az esélye rákos betegségek kialakulására. A gyümölcsnek ugyanis magas az ellaginsav- és a fitonutriens-tartalma, amelyek segítenek a testnek megszabadulni a szabadgyököktől. Ezenkívül rengeteg antioxidánst is tartalmaz, amelyek szintén segítenek megakadályozni a daganatok létrejöttét. Magas C-vitamin- és antioxidánstartalma miatt a málna szuper hatással van az immunrendszerre és segít megelőzni a súlyos betegségeket.

Málnatorta sütés nélkül, igazi finomság
Fotó: Diétaésfitnesz.hu

Nyáron akár még az ásványvizébe is belecsempészheti a gyümölcsöt, ami így nemcsak lágy, málnás ízű lesz, hanem extra egészséges is.

HOZZÁVALÓK A MÁLNATORTA TÉSZTÁJÁHOZ:

1 1/2 bögre darált mandula vagy mandulaliszt

1/4 bögre keserű kakaópor

1/4 bögre olvasztott kókuszzsír

1 evőkanál természetes édesítő (xilit, sztívia)

(vagy 10 szem ledarált datolya)

csipet só

HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ:

1/2 bögre zsíros tejszín

1/2 bögre mascarpone

200 g keserű csokoládé felolvasztva (60-75%)

1/4 bögre turmixolt málna

150 g fagyasztott vagy friss málnaszem

ELKÉSZÍTÉS:

Gyúrja össze a tészta hozzávalóit és nyomkodja bele egy piteformába. Tegye fóliával letakarva hűtőbe addig, amíg elkészül a krém.

Olvassza fel gőz felett a csokoládét, és keverje össze a málnaszemeken kívül a többi hozzávalóval.

Töltse a tészta tetejére, majd díszítse egész málnaszemekkel.

Az eredeti cikk és recept IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.