Szuper ötlet: Ezért tegye üvegbe a reggelit!

Kiadós, tápláló reggelivel indítja a napot? Jól teszi! Ha a munka előtti rohanásban nincs idő, készítse el a reggelit előző este, és éjszaka pihentesse a hűtőben!

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 04. 12. 9:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegye üvegbe a reggelit és éjszakára pihentesse a hűtőszekrényben! Ha jól zárható üvegbe teszi el, ez a remek reggeli akár útközben vagy a munkában is elfogyasztható – olvasható a tipp a diétaésfitnesz.hu cikkében.

JÓT TESZ A SZÍVNEK

A zab olyan növényi eredetű vegyületeket tartalmaz, ami a szív és az erek egészséges és erős működését segíti, és hozzájárul a szívbetegségek megelőzéséhez.

Fotó: Pixabay

SEGÍT MEGELŐZNI A BÉLPROBLÉMÁKAT

Egy erős támogatása az emésztőrendszernek, ha beiktatjuk a zabot az étrendbe, ugyanis olyan prebiotikumokat tartalmaz, amik nélkülözhetetlenek a test egészséges működéséhez. A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek emésztetlen formában képesek eljutni a vastagbélbe, és ott segítik a jótékony hatású baktériumok szaporodását.

FELTURBÓZZA TÁPANYAGGAL A SZERVEZETET

Kicsi a bors, de erős… Egy adag zabpehelyben mindössze 130 kalória van, de tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, kitűnő fehérjeforrás és magas vastartalommal rendelkezik! Míg sok rostot és fehérjét tartalmaz, a benne lévő zsírtartalom elenyésző a hasznos tápanyagokhoz képest.

SÁRGABARACKOS FINOMSÁG

Hozzávalók:

  • 2 ek törökmogyoró
  • 2 db sárgabarack
  • 40 g zabpehely
  • 120 ml mandulaital
  • 1 ek juharszirup
  • Elkészítés:

    A mogyorót és a barackot aprítsuk fel. Töltsük az üvegbe a zabot és a mandulaitalt, keverjük el alaposan, majd adjuk hozzá a mogyorót és a barackot. Juharsziruppal édesíthető.

    További „üvegbe a reggelit” receptötletekért olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

    Korábbi cikkünk a szervezet vitaminkészletét feltölteni hivatott. Az Európai Friss Csapat program szerint friss, tavaszi zöldségekben rejlik a kulcs. Így töltsük fel a szervezetünket vitaminokkal reggel.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.