Tizennégymillió euróért kelt el Vincent van Gogh egyik festménye

A műalkotás értékét eredetileg 5-8 millió euróra becsülték az aukciósház szakértői.

Forrás: MTI2021. 03. 29. 13:13
Sotheby's Paris employees pose with the painting "Scene de rue a Montmartre" by Dutch painter Vincent Van Gogh
Tizennégymillió euróért kelt el Vincent van Gogh egy párizsi utcaképet ábrázoló festménye Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennégymillió euróért vásárolták meg a Sotheby's csütörtöki online árverésén Vincent van Gogh párizsi utcaképet ábrázoló festményét, amely több mint egy évszázadon át egy francia család magángyűjteményében volt.

A műalkotás értékét eredetileg 5-8 millió euróra becsülték az aukciósház szakértői.

Tizennégymillió euróért kelt el Vincent van Gogh egy párizsi utcaképet ábrázoló festménye
Fotó: Reuters

A festmény egy férfit és egy nőt ábrázol, akik kart karba öltve sétálnak el egy rozoga kerítés előtt, a háttérben egy szélmalom látható. A festmény része Van Gogh a párizsi negyedről, a Montmartre-ról készült sorozatának. Az alkotást 1887-ben készítette, amikor testvérénél, Theónál lakott a francia fővárosban.

A Sotheby's szerint a festmény látható volt korábban már katalógusokban, a nyilvánosság előtt azonban még sohasem mutatták be. Van Gogh montmartre-i periódusából nagyon kevés alkotás van magántulajdonban.

Félmillió dollárért kelt el a világ első virtuális háza + videó

Több mint félmillió dollárért (154 millió forintért) kelt a napokban a világ első nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált háza – adta hírül szerdán a CNN.

A Mars Ház új tulajdonosa 288 ethereumot – nagyjából 515 ezer dollárt – fizetett a múlt héten Krista Kim digitális művésznek a csupán virtuálisan létező ingatlanért.

A kriptopénzért kapott 3D-s fájlokat a vásárló feltöltheti a „metaverzumba”, ahol online alteregójukon (avatár) keresztül „élhetnek” a felhasználók.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.