Több magyar nagyvárosban indulnak el a Google autói

Magyarországon a Google-térkép utcakép-szolgáltatása 2013 óta érhető el.

Forrás: MTI2021. 03. 11. 18:34
null
A Google autói pár nap múlva újra elindulnak 14 magyar nagyvárosban Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google autói pár nap múlva újra elindulnak 14 magyar nagyvárosban, hogy frissítsék a Street View, azaz az utcakép szolgáltatásait – közölte a Google Magyarország kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az autók a következő hónapokban többek között Miskolcra, Egerbe, Debrecenbe, Szolnokra, Nyíregyházára, Békéscsabára, Szentesre, Veszprémbe, Tatabányára, Szombathelyre, Sopronba, Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra is ellátogatnak. Az újbóli bejáráson utak, autópályák és városok Google Street View-képeit frissítik a Google-térképen.

Az alkalmazásnak köszönhetően a felhasználóknak már most is lehetőségük nyílik virtuálisan meglátogatni a magyar városok többségét, számos várat, kastélyt, építészeti, valamint természeti csodákat, beleértve a nemzeti parkokat is. Az új képek segítik a felhasználókat a még pontosabb tájékozódásban. Az utcakép 360 fokos képet mutat utcákról, valamint természeti és kulturális nevezetességekről.

A Google autói pár nap múlva újra elindulnak 14 magyar nagyvárosban
Fotó: Pixabay

Magyarországon a Google térkép utcakép-szolgáltatása 2013 óta érhető el.

A közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.

Az utcakép jelenleg a világ több mint 220 országában érhető el, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkot is.

További információ az utcaképről, valamint, a frissíteni tervezett magyarországi helyszínekről IDE kattintva található.

Online térképeken mutatják be az özönnövények elterjedését

Mindenki által elérhető, látványos térképeken mutatják be a leggyakoribb hazai özönnövények előfordulását a Szegedi Tudományegyetem kutatói – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.