Zabpelyhes túrógombóc, amelyből bárki nyugodtan ehet

Soha ilyen puha még nem volt a túrógombóc! Ezzel a módszerrel mindig lágy lesz és sosem szárad ki! Ráadásul elfogy vele a maradék tej a hűtőből. Már csak hab a tortán, hogy ez a változat cukor nélkül készül, így akár diétába is beilleszthető – derül ki a Diéta és Fitnesz magazin cikkéből.

Forrás: dietaesfitnesz.hu - mediaworks2021. 01. 08. 8:19
null
A klasszikus túrógombóc is nagyon finom, a zabpelyhes viszont kímélő is (a kép illusztráció) Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki gondolná, hogy már zabpehely felhasználásával is készülhet túrógombóc, amely ráadásul nemcsak finom, de kímélő is és nem hizlal.

Az alábbiakban ennek a finomságnak a receptjével ismerkedhetünk meg.

HOZZÁVALÓK (kb. 10-12 db-hoz)

550 g aludttej

75 g apró szemű zabpehely

2 db tojás

1 csipet só

Prézli:

kb. 1 bögre morzsa, vagy pirított darált dió

5 dkg vaj

Öntet:

tejföl vagy cukormentes almaszósz

diétás édesítő ízlés szerint

Így készül:

Az aludttejet keverjük össze a zabpehellyel és sóval, főzzük sűrűsödésig. A tojásokat verjük fel villával, mintha rántottát készítenénk. Vegyük le a tűzről a felfőzött alapot, és keverjük bele kézi habverővel a tojásokat. Ekkor tegyük vissza az edényt a tűzre, még 1-2 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk az edényben hűlni. Amikor már szobahőmérsékletű, tegyük a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön. A panírmorzsát pirítsuk le kevés vajon egy serpenyőben. A gombócalapot vegyük ki a hűtőből.

A klasszikus túrógombóc is nagyon finom, a zabpelyhes viszont kímélő is (a kép illusztráció)
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

A felső, bebőrösödött réteget vegyük le a tetejéről. Egy kanál (legjobb a fagyikanál) segítségével mérjük ki a gombócokat, ezeket vizes kézzel még egy kicsit tovább formázhatjuk. Sorra mindet hempergessük meg panírban, és már tálalhatjuk is. Édesítőszerrel kikevert tejföllel meglocsolva isteni, de az almaszósz is passzol hozzá.

A zabpelyhes túrógombóc alapanyaga remek élettani hatású

Az aludttej szobahőmérsékleten, külső beavatkozás nélkül a tejsavbaktériumok hatására megalvadó nyers tej, házi, magas zsírtartalmú tejből a legfinomabb. Kutatások szerint az aludttej segíti az idegek regenerálódását. De nem csak az idegekre van kitűnő hatással! Aludttej fogyasztásával regenerálhatjuk a tápcsatorna természetes baktériumflóráját, hiszen a jó minőségű aludttej tej jótékony és egészséges baktériumok gyűjteménye, probiotikus baktériumokat tartalmaz, melyek vitaminokat termelnek és védik a szervezetet a kórokozó baktériumokkal szemben.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.