Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 30., péntek, Judit, Xénia napja
HÍR TV - PUBLI CAFEMegmutatkozott a Jobbik átalakulása.

EP-választás

Gőgje buktatta meg Macron emberét
Érdekes fordulatot vett az Európai Parlament liberális frakciójának ­vezetéséért folytatott küzdelem, miután a poszt egyik esélyesének számító jelölt kiszállt a versenyből.
Szijjártó Péter: Nőtt a közép-európai térség érdekérvényesítő képessége
A térség gazdaságpolitikájának sikerét bizonyítja az is, hogy a világ leggyorsabban növekedő távol-keleti gazdaságai egyre komolyabb érdeklődést mutatnak a Közép-Európa iránt.
Távozik az SPD elnöke
Az egy héttel ezelőtti, ismét lesújtó választási eredmények tükrében érthető módon, de mégis meglepően gyorsan bedobta a törülközőt Andrea Nahles, a német szociáldemokraták elnöknője.
Őszig a helyén marad a Jobbik-elnökség
Lemondott a Jobbik elnöksége, de nem azonnali hatállyal. Őszig kitart a vezetés, a tervek szerint az önkormányzati választás után dönt a választmány a személyi cserékről.
A bukott kampányfőnök kapta az EP-mandátumot
A totális vereséget hozó EP-választás kampányfőnökét, Ujhelyi Istvánt küldi Brüsszelbe az MSZP, míg Bangóné Borbély Ildikót lemondatták frakcióvezető-helyettesi posztjáról.
A Fidesz-KDNP a szavazókörök 99,59 százalékát megnyerte
A múlt vasárnapi EP-választásokat a Fidesz-KDNP fölényesen megnyerte, a magyar kormánypártok európai parlamenti választásokon még soha nem kaptak ilyen sok szavazatot.
Orbán Viktor: Tiszteletet parancsoló győzelmet aratott a Fidesz-KDNP
Egyedülálló támogatottságot és erős felhatalmazást kapott a Fidesz-KDNP az európai parlamenti választáson. Az 52,5 százalékos eredmény Európában példa nélküli – hangsúlyozta Orbán Viktor.
Gulyás Gergely: Az erős felhatalmazás nagy segítséget nyújt az európai politikai vitákban
Megerősítette a miniszter, hogy sem a néppárti, sem a szocialista csúcsjelöltet, vagyis sem Manfred Webert, sem Frans Timmermanst nem támogatják az Európai Bizottság élére.
2 éve
Németh Zsolt: A Fidesz néppárti pozíciói is erősödtek az EP-választások után
Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke elmondta számítani lehet arra, hogy kedvező fordulat következik be az egyes pártokon belül is.
2 éve
A nemzetpolitikai táborokban is kiemelt figyelmet kapnak a családok
A Martosi Szabadegyetem lesz az első a nemzetpolitikai táborok sorában, és itt is kiemelten foglalkoznak majd a fiatal családosokkal – mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.
2 éve
Nem tudott még frakciót alakítani a brit Brexit Párt és az olasz Öt Csillag Mozgalom
Nem tudott frakciót alakítani a szerdai hivatalos határidőig a brit Brexit Párt és az olasz Öt Csillag Mozgalom az új Európai Parlamentben (EP) – közölték névtelenséget kérő illetékesek a Politico brüsszeli hírportállal.
2 éve
Lejárt a határidő az EP-választási plakátok eltávolítására
2 éve
Az állítólagos csalások kivizsgálását kezdeményezte Romániában a szociálliberális kormánykoalíció
Parlamenti különbizottság felállítását kezdeményezte hétfőn a kétkamarás román parlament együttes házbizottsága: a testület a május 26-i európai parlamenti (EP-) választáson elkövetett állítólagos csalásokat hivatott kivizsgálni.
2 éve
Gulyás Gergely: Azok szerepeltek a legjobban az EP-választáson, akiket a leghevesebben támadtak
Ugyanakkor a legjelentősebb politikai döntéshozói fórum az Európai Tanács, amelyben az állam- és kormányfők határozzák meg a fő irányvonalat – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!