Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 18., szombat, Piroska napja

Ez történt 100 éve

Károlyi és a bolsevizmus rontotta a békeföltételeket
A magyar delegáció 1920. január 5-én kelt útra az I. világháborút lezáró párizsi békekonferenciára, Neuillybe Apponyi Albert gróf vezetésével.
„Hiszek a magyar nemzet évezredes igazában”
A január 25-i választáshoz közeledve az év végén felforrósodik a levegő a közéletben. A perek, amelyekben vádlottként is érintettek, nem javítják a szociáldemokraták esélyeit.
Merényletet készítettek elő Horthy ellen
Folytatódik a törvényes felelősségre vonás. Többrendbeli gyilkosságra való felbujtás bűntettéért Dögei Imrére, Kun Béla személyes testőrségének parancsnokára mondják ki a halálos ítéletet.
Héjjas Iván vizitációja a Népszavánál
A Kecskemét melletti erdőkben meggyilkolt emberek tetemeit találják meg. Az újságok beszámolóiban visszatérő elem, hogy Héjjas Iván, a karhatalom megszervezője főszereplője a gyilkosságok végrehajtásának.
Halálra ítélnek tizennégy kommunista terroristát
Hatalmas felháborodást kelt az a vandál provokáció, amelyet az Országos Antiszemita Pártnak a Vigadóban tartott nagygyűléséről jövő csőcseléke követ el.
Lukács György kevesli a kiömlött polgárvért
Valamelyest nyugalom költözik a hazai politikai életbe azután, hogy az antant által is elismert koalíciós kormánya lett az országnak.
Megnevezi a rendőrség Tisza István gyilkosait
Kun Béla testőreit, a mindenre elszánt és rafináltan kegyetlen terrorcsapatot, cinkostársaikkal együtt ma reggel bíráik elé állították.
Horthy megerősíti az államhatalmat
A tárgyaláson döntő hatású volt Horthy Miklósnak a felszólalása, aki szintén a nemzeti erők együttműködésére, a megegyezésre hívta fel a pártokat.
A román hadsereg kivonult, a Nemzeti Hadsereg bevonult
Az 1848/49-es szabadságharcot leszámítva valójában több száz éve nem létezhetett önálló magyar hadsereg, így Horthy alakulatai egy régi kívánság teljesülését jelentik.
Budapest vörös rongyokba öltözött
Száz esztendővel ezelőtt hívta tetemre Budapestet Horthy Miklós, a Nemzeti Hadsereg fővezére, Magyarországon és fővárosában új időszámítás kezdődött 1919. november 16-án.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …