Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Ez történt 100 éve

Somogyi szerkesztőt és kollégáját holtan találják
Minden újság kiemelten számol be 20-án a Népszava két napja eltűnt szerkesztőjének, a szociáldemokraták mérsékelt szárnyához tartozó Somogyi Bélának a meggyilkolásáról.
Apponyiékat elzárják a külvilágtól Párizsban
Horthy Miklós főparancsnok interjút ad az amerikai Associated Press­nek és Az Estnek. Kijelenti: A neuilly-i békefeltételek katasztrófát jelentenek nemcsak ránk, hanem egész Közép-Európára.
Horthy Miklóst követeli kormányzónak a nép
A közvélemény szerint Horthy Miklós lenne a legalkalmasabb ideiglenes államfőnek. A nemzeti hadsereg főparancsnokának megválasztása mellett egymás után teszik le a garast a vármegyék.
Kétharmados többség a keresztény pártoknál
Megtartják január 25-én és 26-án a nemzetgyűlési választásokat, amely a Keresztény Nemzeti Egyesülés Pártjának és a kisgazdapártnak a győzelmét hozza.
Teleki nemzetiségi térképe bizonyítja az igazunkat
Huszár Károly miniszterelnök köszönti Apponyi Albert küldöttségvezetőt: Érezzük és tudjuk, hogy ezer év jogán bátran elmondhatjuk: minket megsemmisíteni nem lehet, mert mi élni akarunk és élni fogunk.
Magyarország kegyetlen békediktátumot kap Párizsban
Senkinek sem voltak illúziói, mégis megdöbbenést kelt, hogy szűk egyharmadára vágják az államot, elcsatolva három és fél millió magyart, a nemzet harmadát.
Károlyi és a bolsevizmus rontotta a békeföltételeket
A magyar delegáció 1920. január 5-én kelt útra az I. világháborút lezáró párizsi békekonferenciára, Neuillybe Apponyi Albert gróf vezetésével.
„Hiszek a magyar nemzet évezredes igazában”
A január 25-i választáshoz közeledve az év végén felforrósodik a levegő a közéletben. A perek, amelyekben vádlottként is érintettek, nem javítják a szociáldemokraták esélyeit.
Merényletet készítettek elő Horthy ellen
Folytatódik a törvényes felelősségre vonás. Többrendbeli gyilkosságra való felbujtás bűntettéért Dögei Imrére, Kun Béla személyes testőrségének parancsnokára mondják ki a halálos ítéletet.
Héjjas Iván vizitációja a Népszavánál
A Kecskemét melletti erdőkben meggyilkolt emberek tetemeit találják meg. Az újságok beszámolóiban visszatérő elem, hogy Héjjas Iván, a karhatalom megszervezője főszereplője a gyilkosságok végrehajtásának.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!