Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 13., szerda, Szilvia napja

Ez történt 100 éve

Nemzeti konszenzus Horthy személyéről
November elején még nem körvonalazódik egy olyan kormány George Clerk tárgyalásai nyomán, amelyet az antant elismerhetne. A fordulatot Horthy meghívása hozza el az antant megbízottjának rezidenciájára.
Egyre nő a tisztelet a meggyilkolt Tisza iránt
A Károlyi-féle forradalom és Tisza István volt miniszterelnök meggyilkolásának első évfordulójáról minden lap kiemelten emlékezik meg.
Károlyi Mihály földosztása is csalás volt
A fővárosi lapok mindegyike antikommunista hangütést képvisel. Még a kommün alatt egyedüliként nem betiltott Népszava is kritikus a proletárdiktatúra ügyei­vel kapcsolatban.
Rendet és nemzeti hadsereget vár az ország
Növekszik az országban a rend és a konszolidált viszonyok megteremtése iránti igény. Általános visszatetszést kelt a gomba módra szaporodó pártok viaskodása.
A magyar zsidóság elhatárolódik a kommunizmustól
Ámbár tényleg előfordult több bebizonyított eset, melyben zsidókat bántalmaztak, sőt meg is gyilkoltak, ezek az esetek legtávolabbról sem vezethetők vissza a Magyar Hadsereg Hatóságaira.
Lukács György, a büró Szamuelyje
Az ország közvéleménye és a sajtó változatlanul felfokozott érdeklődéssel fordul a kommün idején elkövetett bűncselekmények feltárása és a tettesek büntetőjogi felelősségre vonása felé.
Károlyi félanalfabéta feljelentőlevele
Szenzációszámba megy a volt miniszterelnök és köztársasági elnök borzalmas, az érthetőség határát súroló helyesírása, ami amiatt válik nyilvánvalóvá, mert a kézirat fakszimiléjét is leadják.
Tönkretette a kommün Weiss Manfrédot
A hazai sajtó lehozza az Action Francaise hamis hírét, amely szerint „Weiss Manfréd a csepeli lőszergyárat és összes többi vállalatát eladta egy angol konzorciumnak”.
Kun Béláékat nem adják ki az osztrákok
„Hát ­uraim és hölgyeim, lehet-e addig fehérterrorról beszélni, amíg Kun Béláknak és Pogány Józsefeknek semmi bántódásuk sem esett?” – tette fel a kérdést a kormányfő.
A román–magyar perszonálunió veszélye
Nagy a kötélhúzás a Friedrich István vezette kormány körül, aztán valamelyest lecsendesednek a dühös kritikusok és intrikusok.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …