Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 9., hétfő, Natália napja

Ez történt 100 éve

Lukács György kevesli a kiömlött polgárvért
Valamelyest nyugalom költözik a hazai politikai életbe azután, hogy az antant által is elismert koalíciós kormánya lett az országnak.
Megnevezi a rendőrség Tisza István gyilkosait
Kun Béla testőreit, a mindenre elszánt és rafináltan kegyetlen terrorcsapatot, cinkostársaikkal együtt ma reggel bíráik elé állították.
Horthy megerősíti az államhatalmat
A tárgyaláson döntő hatású volt Horthy Miklósnak a felszólalása, aki szintén a nemzeti erők együttműködésére, a megegyezésre hívta fel a pártokat.
A román hadsereg kivonult, a Nemzeti Hadsereg bevonult
Az 1848/49-es szabadságharcot leszámítva valójában több száz éve nem létezhetett önálló magyar hadsereg, így Horthy alakulatai egy régi kívánság teljesülését jelentik.
Budapest vörös rongyokba öltözött
Száz esztendővel ezelőtt hívta tetemre Budapestet Horthy Miklós, a Nemzeti Hadsereg fővezére, Magyarországon és fővárosában új időszámítás kezdődött 1919. november 16-án.
Nemzeti konszenzus Horthy személyéről
November elején még nem körvonalazódik egy olyan kormány George Clerk tárgyalásai nyomán, amelyet az antant elismerhetne. A fordulatot Horthy meghívása hozza el az antant megbízottjának rezidenciájára.
Egyre nő a tisztelet a meggyilkolt Tisza iránt
A Károlyi-féle forradalom és Tisza István volt miniszterelnök meggyilkolásának első évfordulójáról minden lap kiemelten emlékezik meg.
Károlyi Mihály földosztása is csalás volt
A fővárosi lapok mindegyike antikommunista hangütést képvisel. Még a kommün alatt egyedüliként nem betiltott Népszava is kritikus a proletárdiktatúra ügyei­vel kapcsolatban.
Rendet és nemzeti hadsereget vár az ország
Növekszik az országban a rend és a konszolidált viszonyok megteremtése iránti igény. Általános visszatetszést kelt a gomba módra szaporodó pártok viaskodása.
A magyar zsidóság elhatárolódik a kommunizmustól
Ámbár tényleg előfordult több bebizonyított eset, melyben zsidókat bántalmaztak, sőt meg is gyilkoltak, ezek az esetek legtávolabbról sem vezethetők vissza a Magyar Hadsereg Hatóságaira.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …