14 milliárd forint támogatást kapnak a magyar multik

Mától adhatják be a vállalkozások a támogatási kérelmeket a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira – mondta Rákossy Balázs.

Forrás: MTI2019. 12. 05. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától adhatják be a vállalkozások a támogatási kérelmeket a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira, a két program több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

A „Magyar Multi Program II. – A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások megerősítése, értékhozzáadó tevékenysége és piacbővítési lehetőségeinek fejlesztése” és a „Magyar Multi Program III. – A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című pályázati felhívások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében jelentek meg.

Rákossy Balázs hangsúlyozta, hogy a programokkal a támogatott vállalkozások tudatosabb fejlődési pályára léphetnek, stratégiai szemlélettel tervezhetik jövőbeni beruházásaikat. Lehetővé válik a vállalkozások fejlődési pályájának fenntartása, valamint értékhozzáadó tevékenységük növelése önálló hazai termékek és szolgáltatások kifejlesztése, illetve márkaépítés révén. Javul a versenyképességük, működésük elmozdítható lesz a hatékonyság-orientált, majd innováció fókuszú működés felé, amely elősegíti a bérek növekedését és a munkahelyek stabilitását. A két felhívás révén megközelítőleg 100-130 vállalkozás juthat vissza nem térítendő támogatáshoz.

A programok kizárólag azon vállalkozásoknak nyújtanak közvetlen pénzügyi támogatást, melyek a GINOP-1.1.4-16 „Magyar Multi Program I. – A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások azonosítása, felmérése, motiválása, fejlesztési igényeik meghatározása” című kiemelt felhívás keretében, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által lefolytatott szakmai előminősítés során kiválasztottak az egyedi cégdiagnosztikai eljáráson részt vettek, és az ott kialakított fejlesztési tervvel rendelkeznek. A nyertes vállalatoknak a támogatásból lehetőségük van többek között különféle tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, illetve új technológiai fejlesztést eredményező eszközök beszerzésére is – ismertette az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.