2018-ban is csökkent a kiskereskedelmi üzletek száma

Folyamatosan csökken a kiskereskedelmi üzletek száma 2013 óta, tavaly 2,6 százalékkal volt kevesebb egység, mint 2017-ben – írja a keddi Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

Forrás: MTI2019. 10. 29. 7:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üzletek számának csökkenése mellett az alapterületük folyamatosan növekszik, 2013 és 2019 között 9,6 százalékkal nőtt. Fő tevékenysége alapján 106 ezer gazdasági szervezetet tartottak nyilván az ágazatban, 1,9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Az ágazat vállalkozásai foglalkoztatják az ország összes dolgozójának 8,1 százalékát, 361 ezer embert. Az előző évhez képest a szektorban 2,1 százalékkal dolgoztak kevesebben, míg nemzetgazdasági szinten 1,1 százalékkal nőtt a létszám.

Az alkalmazásban lévők átlagkeresete 258 ezer forint volt a kiskereskedelemben, a fizikai dolgozók 219 ezer, a szellemiek pedig 341 ezer forintot vihettek haza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.