Messze még a repülő autók és légdeszkák kora

Sok szempontból megváltozott az élet: a magyarok megkedvelték a home office-t, és nem mertek a Balatonnál messzebb utazni tavaly nyáron.

Magyar Nemzet
2021. 01. 01. 14:30
VETTEL, Sebastian
Nürburg, 2020. október 9. Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzõje elektromos rollerrel közlekedik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Eifel Nagydíjának második szabadedzése elõtt a nürburgi Nürburgring versenypályán 2020. október 9-én. A kedvezõtlen idõjárás miatt elmaradt az elsõ szabadedzés. A futamot október 11-én rendezik. MTI/AP/AFP/Ina Fassbender Fotó: Ina Fassbender Forrás: MTI/AP/AFP/Ina Fassbender
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy-egy terület szakértőinek elemzését és a lakosság körében végzett villámfelméréseket vette alapul az Allianz Hungária Zrt. abban a legújabb kutatásában, amely a magyarok véleményét, érzéseit mérte fel a koronavírus kapcsán.

„A jövőről egyszerűen” programban kiderült, hogy a járványhelyzet miatt sok szempontból megváltozott az élet: a magyarok például megkedvelték a home office intézményét, és nem mertek a Balatonnál messzebb utazni tavaly nyáron. Emellett kevesebbet használták a tömegközlekedési eszközöket: megnőtt a biciklivel, rollerrel és gyalog közlekedők száma a Covid évében.

Átláthatóbb a tér. Kerékpársávban hasít a villanyroller a Duna-parton – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A vírushelyzet sokaknak arra is rávilágított, hogy otthonuk biztonságát is új alapokra kell helyezniük: elképzelhető, hogy a közeljövőben a lakásbiztosítás kibővül kiber- és víruskockázatokkal.

Ezzel együtt a többség úgy érzi, messze még a repülő autók és légdeszkák kora, és városaink sem válnak sci-fi-díszletté a közeljövőben. 2020-ban kiderült, mennyire fontos, hogy váratlan fordulat esetén ne a félelem uralkodjon el rajtunk, hanem nyitottan és kíváncsian álljunk az új helyzet elé – mutat rá az Allianz felmérése, kiemelve, hogy képesnek kell lennünk kaméleon módjára változni a világgal.

A legtöbben megszokták, sőt, megkedvelték az otthoni munkavégzést – Fotó: Magyar Nemzet

A jövő megapoliszaiban az autómegosztás, a kerékpározás, a rollerek és a drónok is növekvő szerepet kapnak a nagyvárosok közlekedési gondjainak megoldásában, és megnő a szerepe a városunkkal és a szolgáltatóinkkal való közvetett kommunikációnak – mutat rá a jövőbe néző elemzés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.