Mit kell tudni a családi adó-visszatérítésről?

Szentkirályi Alexandra Facebook-posztjában összegezte a legfontosabb tudnivalókat a családi adó-visszatérítés elérhetőségéről és előnyeiről.

Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra2021. 09. 24. 14:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A családi adó-visszatérítés feltétele, hogy a magyar gazdaság növekedése az idén elérje az 5,5 százalékot, ami a jelenlegi számítások szerint teljesülni is fog, akár 7 százalék is lehet.

  • 1 millió 900 ezer szülőnek összesen 600 milliárd forintot fizetünk vissza.
  • Ez minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult.
  • Ha mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindkettőjüknek visszaadjuk az szja-t.
  • Ezt a vállalkozók – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és ekhós adózók – is megkaphatják, ha van gyermekük.
  • A gyermeket nevelő katás vállalkozók a 2021-es tételes adójuk egynegyedét, az ekhós adózók a befizetett 15 százalékos adójuk kétharmadát kaphatják vissza.
  • A visszafizetés felső határa az átlagbér éves adótartalma.
  • A NAV már jövő februárban visszafizeti ezeket az összegeket.

Magyarország az egyik leggyorsabb gazdasági újraindítást érte el az Európai Unióban, ez a családok, a vállalkozások és a helyes gazdaságpolitika közös sikere. Ez a siker teszi lehetővé, hogy a családi adó-visszatérítéssel – ami minden idők legnagyobb, családoknak nyújtott adókedvezménye – folytassuk a családok megerősítését

– olvasható a bejegyzésben.

A borítókép illusztráció. Forrás: Unsplash

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.