Példátlan összegű támogatáshoz jutnak a mikro-, kis- és középvállalkozások

Beruházásaikhoz pályázhatnak támogatásra a cégek, de feltétel a digitális szint emelése és a növekedés.

Magyar Nemzet
2021. 10. 27. 18:05
György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium) Fotó: Kallus György Fotó: KALLUS GYORGY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példátlanul nagy összegű beruházásösztönző támogatás segíti a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlődését a Technológiaváltó támogatási programban – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Szolnokon, a ragasztóanyagok gyártásával foglalkozó Szolvegy Kft.-nél.

Az államtitkár kiemelte: az erre a célra szánt 210 milliárd forintos forrást több mint 1700 cég használhatja fel. Magyarország sikeres oltási stratégiájának és keleti nyitás politikájának köszönhetően Európában elsőként tudta újraindítani gazdaságát a koronavírus-válság után. E pozícióelőny megőrzése és a hazai vállalkozások versenyképességének erősítése érdekében a kormány nem csupán a meglévő munkahelyek megtartását támogatta, de az unióban ugyancsak elsőként juttatja újak létrehozására és technológiafejlesztésre is kiterjedő beruházásösztönző forrásokhoz a hazai cégeket.

A támogatás ugyanakkor nem ingyenpénz, hanem szigorú feltételekhez kötött segítség. Így egyebek mellett kötelező eleme az elvárásoknak a kedvezményezett vállalkozásoknál a digitalizációs szint emelése, a jövő technológiáinak bevezetése és a hazai gazdaság növekedési üteménél kétszer gyorsabb bővülés elérése. Amennyiben ezeknek nem felelnek meg, a támogatást vissza kell fizetniük.

György László jelezte: az idén harminc éves szolnoki Szolvegy Kft. méltó erre a segítségre, hiszen nem csupán termel és munkát ad, de kutató-fejlesztő és innovációs tevékenysége révén a jövőbe is fektet. Beruházásairól döntve pedig hosszú távon tervez, szem előtt tartva a munkahelyek stabilitását és a magas hozzáadott értéket teremtő munkahelyek létrehozását.

Borítókép: VG/Kallus György

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.