Újabb strand lehet fizetős Siófokon

Balatonalmádiban a belépőjegy-értékesítés struktúrája változhat, emelésről is tárgyalnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Portfolio.hu2023. 01. 25. 12:38
null

Balatonalmádiban a belépőjegy-értékesítés struktúrája változhat, emelésről is tárgyalnak.

Megkezdték a balatoni önkormányzatok a felkészülést a strandszezonra: Siófokon újabb strandot tennének belépődíjassá – hívta fel a figyelmet a Portfólió.hu

A városban arról tárgyal a képviselő-testület, hogy 2024-től – tehát jövő nyártól – fizetős legyen-e a jelenleg ingyenes Újhelyi strand, de Balatonalmádiban is változások jöhetnek: a strandbelépők díját emelnék meg a közüzemi díjak, a garantált bérminimum és a minimálbér emelkedésével összhangban, azonban a parkolás továbbra is ingyenes marad. 

A javaslat alapján bizonyos jegy- és bérlettípusok is megszűnnének, valamint csökkentenék a felnőttekkel együtt belépő gyerekekre vonatkozó jegyárakat. 

Siófok képviselő-testületének az üzemeltető két opciót is felvázolt: az egyik esetben a siófokiak számára továbbra is ingyenes lenne a strand, mivel azonban 75 százalékban helyiek látogatják, körülbelül 3,1 millió forint működési eredményt lehetne elérni, így felesleges fizetőssé tenni. Ezért a másik opció egy kedvezményes jegyár lenne a helyieknek (a Sóstói strand jegyára alapján körülbelül 557 forint fejenként). Ha ezt fogadja el a közgyűlés, akkor 16 millió forint működési eredménye lenne a strandnak, amelyből 13 millió forint mehetne fejlesztésekre – közölte a lap. 

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy Siófok polgármestere, Lengyel Róbert az előző évben Márki-Zay Péter belügyi szakértőjeként tűnt fel. Az általa irányított városba hívott biztonsági cég emberei egy szemtanú szerint ugyanis egy másodmagával étkező fiatal köré gyűltek, egyikük többször le is köpte őt. Miután a leköpött személy jelezte, hogy rendőrt hív, elkezdtek vele ordibálni, és tudatták vele, hogy szerintük ez nem fog sokat érni. A baloldali polgármester nem válaszolt az esettel kapcsolatos megkeresésre. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.