4,2 milliárd forintos beruházás Szolnokon

A spanyol F. Segura Hungária Kft. 4,2 milliárd forintos hatékonyságnövelő, kapacitásbővítő beruházást hajt végre Szolnokon, a járműipari alkatrészgyártó cég legújabb fejlesztésével 80 új munkahelyet teremt – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2019. 03. 01. 11:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter közölte: a fejlesztés magas hozzáadott értéket és a legmodernebb technológiai színvonalat képviseli, ezért a kormány egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cégnek.

A magyarországi fejlesztés jelentőségét mutatja, hogy a Segura cégcsoport csak Spanyolországban, Kínában és Szolnokon tart fenn gyártó egységeket – tette hozzá.

A Segura beruházása nemcsak nemzetközi összehasonlításban, hanem a magyar autóipar szempontjából is jelentős, hiszen az országban gyárral rendelkező Audi, Mercedes és az azt most előkészítő BMW, valamint a mérnöki központot létesítő Jaguar beszállítói is a szolnoki gyárban előállított eszközökkel dolgoznak – mondta a politikus.

Magyarországon 270 spanyol cég működik, amelyek több mint 4500 embernek adnak munkát. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolat tavaly meghaladta a 4,5 milliárd eurót, ezzel Spanyolország bekerült Magyarország 15 legfontosabb külkereskedelmi partnere közé – közölte Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a magyar gazdaság gerincét az autóipar adja, ezt támasztja alá, hogy tavaly az ágazat termelési értéke 8556 milliárd forint volt, ami az előző év azonos időszakához képest 6 százalékos növekedést jelent.

A szektor versenyképességét – amelyben 174 ezren dolgoznak – támasztja alá, hogy a Magyarországon előállított autóipari termékek 90,9 százalékát exportálják – tette hozzá.

Szijjártó Péter kijelentette, emiatt Magyarország fejlődése szempontjából kulcskérdés, hogy a modern korszakváltás tempóját diktáló nagy autóipari vállalatok az országban hajtsák végre a technológiai átálláshoz szükséges beruházásaikat.

Francisco Segura Hervás, az F. Segura Hungária Kft. elnöke elmondta, hogy az új beruházásnak köszönhetően felhő alapú megoldás jön létre, amelyben összesítik az intelligens eszközöket.

A beruházásra azért van szükség, mert „a 4. ipari forradalom idejét éljük”, az új korszakban pedig a digitális stratégiák határozzák meg, hogy kik lesznek sikeresek a jövőben – közölte.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere köszönetét fejezte ki a spanyol cégnek, amiért több mint egy évtizeddel ezelőtt a Tisza parti várost választotta beruházásához, amelynek révén a „térség visszakapta önbizalmát”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.