700 ezerrel többen intézték adóügyeiket online

Az előző év első hét honapjához képest idén júliusig az adóhivatalnál 700 ezerrel többen intézték ügyeiket online – mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője.

Forrás: MTI2020. 09. 10. 11:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: nagyjából ugyanennyivel csökkent a vámhivatalok leterheltsége is.

Mint mondta, a korábbi évekhez képest idén többen választották a telefonos ügyintézést is. Az adóhivatali ügyintézés szinte már teljes mértékben online bonyolítható – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy csak az első hét hónapban 4 millió internetes ügyintézés történt.

Kis Péter András kitért arra is, hogy akik az online adóügyintézés mellett döntenek, első lépésként a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség weboldalán kell, hogy beazonosítják magukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.